Atatürk İlkokulu’nun kitap okuma etkinliği olan “Benimle Okur Musun?” isimli projesi farkındalık yarattı. Açık alanda kitap okuyan öğrencilerin örnek davranışı, vatandaşların da takdirini topladı
Atatürk İlkokulu, 2 yıldır “Benimle Okur Musun?” isimli projesini sürdürüyor. Bu kapsamda 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda öğretmenleri eşliğinde bir araya gelen öğrenciler, açık alanda kitap okumanın keyfini sürdü. Öğrencilerin bu etkinliğine veliler de destek oldu.
600 öğrenci açık alanda kitap okuyor
Okul Müdürü Hüseyin Çibir proje hakkında bilgi verdi. Çibir, “Projemizin üç ayağı var. Okulumuzda tüm sınıflarda haftada bir ders okuma etkinliği yapılıyor. Bunun yanında da 3 ve 4’üncü sınıf öğrencilerimiz için ikişer kitap belirledik. Okuyorlar ve anlama derecelerini ölçerek onları ödüllendiriyoruz. Bir de açık alanda kitap okuma etkinliği yapıyoruz. Geçtiğimiz yıl 700 öğrencimiz burada kitap okudu. Bu yıl da 600 öğrencimiz bu meydanda kitap okuyacak. Bugün de 3 sınıfımız kitap okuma etkinliği gerçekleştirdi” dedi.
Kitap her yerde okunabilir
Kitap okumanın önemine dikkat çeken Müdür Çibir, “Kitap okumak sadece kütüphanelerde, evlerde, sınıflarda, kapalı mekânlarda değil açık alanlarda da, otobüslerde, dolmuşlarda her yerde okunabileceğini bu proje ile göstermek istedik. Bu proje toplumumuza örnek olacaktır. Hayatımızı başarılı kılmak için kitap okumalıyız. Her birimiz ne kadar çok kitap okursak o kadar anlama ve hayatı anlamlandırma başarısı gösterilmiş oluruz. Öğrencilerimizi de bu bilinçle bu projeyi başarıyla sürdürüyor” diye konuştu.
Öte yandan kitap okuyan öğrencilere hem şapka hem de kalem hediye edildi. Öğrencilerin topluca kitap okuma etkinliğine veliler de destek verdi.

 

 

Editör: TE Bilişim