Çiftlikköy Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Yalova-İzmit Karayolu üzerindeki yeni hizmet binasında Özel Yalova Birey Anadolu Lisesi ve Özel Yalova Birey Ortaokulunu tek çatı altında toplayan Birey Okulları’nın açılışı törenle gerçekleşti. Törene AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, CHP Yalova Milletvekili Özcan Özel, Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Jülide Güner, Termal Belediye Başkanı İsmail Mutlu, Altınova Belediye Başkanı Mehmet Birkan, Esenköy Belediye Başkanı Özer Kaptan, Kadıköy Belediye Başkanı Mehmet Şahin, YTSO Başkanı Tahsin Becan, Yalova Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ile çok sayıda davetli de katıldı.

Programın açılış konuşmasını Birey Okulları Birincisi Kerem Öztürk yaptı. Birey Okullarının hayatının şekillendirmesindeki yerine ve önemine değinen Öztürk, “Geleceğimi planlamada bana rehberlik eden Birey Okulları öğretmenlerine çok şey borçluyum. Onların sayesinde her zaman hayalin kurduğu okulu kazandım. Onlar olmasaydı hiçbir şey şimdi olduğu gibi olmayacaktı” dedi.
 

“Okullar geleceğe atılan tohumlardır”

Öğrencinin ardından sahneye gelen Yalova Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ise, “Geleceğe atılan bir tohum olan bu okulumuzun açılışında olmaktan çok memnunuz. Özel ve devlet okulu ayrımı yapmadan açılan her okulun gençlerimizin eğitimine sunacağı katkıyı bildiğimizden çok mutlu oluyoruz.  Burada da yavrularımız eğitim görecek. Vatanını milletini bayrağını sevecek. Vatanı ve milleti için teknoloji üretecek ve ülkesinin gelişimine katkı sağlayacak. Bulunduğumuz şehrin marka değerine marka katmak amacıyla çalışma yapıyoruz. İlimizde bir özel okulun açılması büyük bir değerdir. Vatanı milleti bayrağını sevecek gençler yetiştirecek. Bu yatırımı ilimize kazandıran yatırımcılara teşekkür ediyorum. İlimiz özel okullaşma oranında da ülke genelinde üst sıralarda yerini korumaktadır. Ülke genelinde yüzde 6 olan özel okul oranı Yalova’da yüzde 11’dir. Bu seviye her yıl açılan yeni okullarımıza daha da artacaktır” dedi.

Ardından Birey Okulları Kurucu Temsilcisi Ercüment Tokay sahneye geldi. Tokay konuşmasında, “Özel Yalova Birey Anadolu Lisesi ve Özel Yalova Birey Orta Okulu 7 yıllık bir dershane sürecinin ardından 2015-2016 yılından itibaren temel liseye dönüştürülerek 3 yıl boyunca Yalova’daki eğitim kurumları içerisinde başarısıyla ön plana çıkmış bir kurumdur. 9 yıllık süre içerisinde 36 Tıp Fakültesi, 15 Eczacılık, 22 Diş Hekimliği, 655 Mühendislik, 76 Eğitim Fakültesi, 57 Fizik Tedavi ve Diyetisyenlik, 39 Hukuk, 92 Fen-Edebiyat Fakültesi, 423 İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve diğer fakülteler olmak üzere 2 bin 123 öğrencimizi çeşitli üniversitelere yerleştirdik. Birey Okulları, tecrübe, disiplin ve sevgi ile eğitimin öncülüğünü yapmıştır. Kurumumuzu yeni binasına taşımanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Yeni okulumuzun akademik başarıyı ön plana çıkarmaktadır. Yabancı dili etkin kullanabilen, sanatı, sporu ve kültürü gelişmiş bireyler yetiştirmeyi olanak sağlayan bir mimariye sahiptir. Yaklaşık 6 bin metrekare kapalı alana sahip, bünyesinde Anadolu lisesi ve ortaokulu bulunduran kampüsümüzde bir kapalı spor salonu, kantin alanı, 32 derslik, konferans salonu, sinema salonu, görsel sanatlar dersliği, değişim ve teknoloji dersliği ile 400 kişilik yemekhane bölümü bulunmaktadır. Okulun yapılış sürecinde bizden desteklerini esirgemeyen bina sahiplerimiz Kenan Gülsüm ve Mehmet Gülsüm kardeşlere, Çiftlikköy Milli Eğitim Müdürü Muhammet Beşir’e, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun’a, Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’a, Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut’a, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’a, Yalova’mızın değerli milletvekillerine, siyasi parti temsilcilerine, Yalova Valisi Tuğba Yılmaz’a, kurucu arkadaşlarımıza, öğretmenlerimize ve okul personelimize çok teşekkür ediyorum. Tüm hayallerinizin gerçek olması dileğiyle herkesi saygıyla selamlıyorum“ şeklinde konuştu.

Tokay’ın ardından sahneye gelen CHP Yalova Milletvekili Özcan Özel, “Ben de bir öğretmenim. 1980 yılında öğretmenliğe başlamış, 1986 yılında Yalova’da özel sektöre adım atmış bir öğretmen arkadaşınızım. Değerli Cumhurbaşkanı Adayımız Muharrem İnce ile birlikte özel okulculuğu düşünmüş, bir takım girişimlerimiz olmuş ama becerememiştik. Bizim yapamadıklarımızı değerli arkadaşlarımızın başarması kadar beni mutlu eden bir şey yok. Böyle bir güzel tesisin Yalova’ya kazandırılmasından büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

Açılışın son konuşmasını ise AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol gerçekleştirdi. Akyol konuşmasında şu sözlere yer verdi, “Bugün burada ilimize yeni bir eğitim kurumunun kazandırılmasında bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Eğitim olarak çok güzel yerlere geldik. Yalova’da bir öğretmene 14 öğrenci düşüyor. Bunu sağlayan iktidarımıza, hükümetimize çok teşekkür ediyorum. Ülke olarak gençlerimiz, öğrencilerimiz büyük sayıda. Bu işe büyük çaba harcamış ve gerçekten gönülden bu işte çalışan bir bakanın olması ile her şeyin değişeceğini, her şeyin arzu ettiğimiz şekilde olacağına inanıyorum” dedi.
Konuşmaların ardından yapılan dualar eşliğinde Birey Okullarının açılış kurdelası kesildi. Davetliler okulu gezerek bilgiler aldılar.


 

Editör: TE Bilişim