Yalova Üniversitesi ÖSYM Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım 12 Mart 2017 Pazar günü yapılacak YGS sınavı öncesinde sınava girecek olanlara önemli uyarılarda bulundu.
YGS sınavı 12 Mart 2017 Pazar günü Yalova'da ki 25 sınav merkezinde yapılacak. Sınava 15'i engelli olmak üzere toplamda 7 bin 35 kişi katılacak. Sınav öncesinde önemli açıklamalarda bulunan Yalova Üniversitesi ÖSYM Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım sınava girecek olanların mağdur olmamaları açısından bu hususlara mutlaka dikkat etmesi gerektiğini dile getirdi.
Saat 09:45'ten sonra kimse alınmayacak
Her yıl sınavın saat 10:00'da başladığını ve 15 dakika sonrasına kadar sınava girilebildiğini hatırlatan Yalova Üniversitesi ÖSYM Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım, "Ancak bu yıl bu uygulama değişti. Herkes saat 09:00'da sınavın yapılacağı salona alınmaya başlayacak ve 09:45'ten sonra kimse alınmayacak. Sınav ise saat 10:00'da başlayacak. Bu saatten sonra ise kimse içeriye alınmayacak. Bu konu çok önemli sınava girecek herkesin buna önemle uyması gerekiyor" dedi.
Geçici Kimlik Belgesi kabul edilecek
Yıldırım, vatandaşlara verilen geçici kimlik belgelerinin de bu sınavda kabul edileceğini dile getirdi. Yalova Üniversitesi ÖSYM Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım, "Ayrıca sınava girişlerde, pasaport ve nüfus cüzdanı da geçerli sayılacak. Bunların dışındaki hiç bir belge geçerli olmayacak" diye konuştu.
Mühendislik Fakültesi Kampüse taşındı
Yalova Üniversitesi ÖSYM Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım Mühendislik Fakültesinde sınava gireceklere de önemli bir hatırlatmada bulundu. Yıldırım Mühendislik fakültesinin Çınarcık Yolu üzerindeki kampüse taşındığını söyledi. Yıldırım, "Sınav yeri Mühendislik Fakültesi olanlar, Atatürk stadının karşısındaki eski yere gitmesinler. Burası artık Çınarcık yolundaki kampüse taşındı" dedi.
Cumartesi gününe kadar sınav yeri gezilebilir
Öğrencilerin sınava girecekleri merkezi 11 Mart 2017 Cumartesi gününe kadar gezebileceklerini hatırlatan Yalova Üniversitesi ÖSYM Koordinatörü Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım bu tarihten sonra sınav merkezinin sadece dışarıdan görülebileceğini içine girilemeyeceğini dile getirdi.
ÖSYM Bürosu Cumartesi 18:00'e kadar açık
Sınav için gerekli belge ve bilginin Karizma İş Merkezindeki ÖSYM ofisinden verildiğini dile getiren Yıldırım, "Sınava girecek olanlar gerekli bilgi ve belgeleri 11 Kasım 2017 Cumartesi günü saat 18:00'e kadar buradan alabilecekler" hatırlatmasında bulundu.

Editör: TE Bilişim