Baran Eğitim ve Kültür Derneği ile Gençlik Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Eğitim ve Gençlik Kulübü Projesi'nin merkezi Eski Bursa Yolu üzerinde düzenlenen törenle açıldı. 14-24 yaş aralığındaki gençlerin derslerine katkı sağlamayı bunun yanı sıra sanatsal ve kültürel faaliyetlerde de eğitim vermeyi hedefleyen proje 12 ay sürecek. Projenin açılış törenine Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özsümer ve çok sayıda davetli katıldı. Burada proje hakkında kısa bir tanıtım gerçekleştiren proje koordinatörü İbrahim Toraman, "Gençlik Spor Bakanlığı ile birlikte yaptığımız 106 bin TL'lik bir proje. Eğitim ve Gençlik Kulübü adlı bu proje 14-24 yaş aralığındaki gençleri kapsıyor. 12 ay süreli bu projede hedefimizde 9 bin 500 genci eğitmek. Proje kapsamında derslere yönelik kursların yanı sıra ebru, hat, müzik gibi çeşitli kurlar düzenlenecek, seminerler verilecek. Yine 5 şehir dışı gezimiz olacak" dedi. 

Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özsümer ise, "Burada açılışını yaptığımız bu proje merkezinin ilimizdeki gençlerimize önemli bir eğitim desteği sağlayacağını düşünüyorum. Daha önceden de gençlere eğitim amaçlı ücretsiz etüt merkezleri açan Baran Eğitim ve Kültür Derneği'ni gönülden kutluyorum" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından proje binasını gezen Özsümer çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler aldı. Projeye katılan gençler ise ilk günden çalışmalara başladı. Çok sayıda gencin günün belirli periyotlarında eğitim alacağı merkez hafta sonlarında da açık olacak. 

Editör: TE Bilişim