Yalova'da 2 bin 850 öğrencinin katılacağı Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi’nin (TEOG) ikinci dönem sınavları 26 Nisan Çarşamba, 27 Nisan Perşembe günleri yapılacak. Yalova Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Tosun ise öğrencilere, "Sonuç her ne olursa olsun mutlu bir hayatın anlamı, sınavlara yükleyeceğiniz anlamdan daha fazladır" dedi.
TEOG Sınavı bugün Yalova genelindeki 58 merkezde yapılacak. 26 Nisan Çarşamba, 27 Nisan Perşembe günleri gerçekleşecek olan sınava 8.sınıfta eğitim gören 2 bin 850 öğrenci katılacak. Sınavla ilgili olarak okullardaki tüm hazırlıklar tamamlandı. Sınav saat 09:00'da başlayacak ve 12:00'de son bulacak. Öğrenciler ilk gün Türk, Matematik ve Din Bilgisi, 2. gün ise İngilizce , Fen Bilgisi, ve TC. İnkılap Tarihi ve  Atatürkçülük derslerinden sınava girecekler. Yalova Emniyet Müdürlüğü ise okulların önünde gerekli güven önlemlerini aldı. Okul önlerinde ki caddeler sınav süresi içerisinde araç trafiğine kapatılacak.
"Başaracağınıza inanın"
Yalova Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Tosun da TEOG sınavı ile ilgili olarak bir açıklama yaparak öğrencilere sınavdan korkmamalarını, başarılı olacaklarına inanmalarını istedi. Tosun mesajında, "Eğitimin temel amacı çocuklarımızı toplumsal kuralları, toplumsal değerleri benimsemiş, kendi ilgi ve yetenekleri doğrultusunda mesleki bilgi kazanmış bireyler olarak yetişkin hayatına hazırlamaktır. Sınavlar da bu süreçte öğrencilerimizin bilgi ve beceri düzeylerini belirlemelerine, ilgi ve yeteneklerini tanımalarına ve bu doğrultuda kendileri için en uygun kararı vermelerine yardımcı olmaya yarayan bir değerlendirme sürecidir.  Bu değerlendirmelerden biri olan, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi’nin (TEOG) ikinci dönem sınavları 26 Nisan Çarşamba, 27 Nisan Perşembe günleri yapılacak. İlimizde 58 merkezde gerçekleştirilecek olan sınavlara 8.sınıfta eğitim gören 2850 öğrenci katılacak. Sınava girecek 8. sınıf öğrencisi olan ortaokulların 5, 6 ve 7’nci sınıfları, her iki gün de tatil edilecek.

Geleceğimizin Teminatı Olan Siz Değerli Öğrencilerimiz, Geleceğiniz için önemli bir dönemeç olan bu sınavda emek ve gayretlerinizin karşılığını alacağınıza inanıyorum. Kendinize güvenin ve başaracağınıza inanın. Bu sınav çalışmalarınızın değerlendirileceği sadece bir vasıta olacak.  Şu bir gerçek ki, başarının tek göstergesi de sınav değildir. Devletimiz sizin eğitim-öğretim kalitenizi artırmak ve sizlere daha iyi bir gelecek hazırlamak için gayret ediyor. Sizler de verilen tüm bu emekleri değerlendirmek için çok gayret ettiniz. Başarılı olacağınıza gönülden inandığım bu sınavda sizler için Allah’tan muvaffakiyet diliyorum.
Biz anne ve babalar, çocuklarımıza daha iyi eğitim koşulları sunabilmek için birçok fedakârlıkta bulunuyor ve çaba harcıyoruz. Fedakârlıklarımız arttıkça da çocuklarımızdan beklentilerimiz artıyor, fakat biz ailelerin beklentileri çocuklarımıza uymayabilir. Çocuklarımızın kapasitelerini doğru değerlendirmeye çalışalım. Onları tanıyalım ve onların kendilerini gerçekleştirmelerine yardımcı olalım, kendi içlerindeki ilerlemelerine dikkat edelim ve çabalarını takdir edelim. Başarı ya da başarısızlığın değişebilir, göreli bir durum olduğunu kabul edelim. Bu anlamda sonuç ne olursa olsun çocuklarımız bizim için değerli ve önemlidir. Önemli olan sağlıklı ilişkileri aile içinde sağlamak ve sürdürmektir. Çocuklarımız bizim en kıymetli hazinemizdir. Sizler de bunun farkında olarak ona gereken desteği sağlamaya çalışmalısınız.  Sınavın sonucu her ne olursa olsun onu koşulsuz sevdiğinizi unutmamalı ve bu duygunuzu da çocuğunuza hissettirerek rahat bir şekilde sınav sürecini yaşamasını sağlamalısınız. Öğrencilerimizin milli ve manevi değerlere sahip, ahlaklı ve donanımlı olarak vatanına milletine faydalı gençler olarak yetişmesi hepimizin arzusudur. Bu duygu ve düşüncelerle başta öğrencilerimizi yetiştiren, emek ve destek veren değerli öğretmenlerimize, fedakâr velilerimize teşekkür ediyor, sınav sonuçlarının ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim