Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Öksüz, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan V. Cihangir Akın, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alican Dağdeviren, Mühendislik Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Mustafa Öztaş ve Yalova Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Fikret Yüksel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen 2018-2019 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç akademik yıl açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Prof. Dr. Saraç konuşmasında, bölgesel kalkınmaya katkı için yeni 5 üniversitenin bu ay içinde belirleneceğini duyurdu. Saraç, doktora eğitimine ilişkin "102 Bin" projesini anlattı. Lisans düzeyindeki öğrencilere dönük projeler hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Saraç, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin, yüksek öğretimin etkin sağlıklı ve hızlı işlemesine imkan tanıdığını söyledi. Saraç, "Yeni sistemin sunduğu imkanları yüksek öğretim için bir fırsata dönüştürerek, güçlü Türkiye hedefini daimi tekamül esaslı bir sistem geliştirerek desteklemeyi hedefliyoruz" dedi.

Prof. Dr. Saraç, "Ezberciliğe dayalı üniversiteye giriş sistemini de değiştirerek, üniversiteye giriş sisteminde muhakeme ve analiz kabiliyeti, sözel ve sayısal okur yazarlığı sorgulamaya başladık. Bütün sistemi başarılı üniversite, başarılı hoca ve başarılı öğrenci üçgeninde değiştirmeye başladık. Fakat bugün yeni bir gün. Önümüzde yeni hedefler ve başlıklar koyuyoruz. Bu seneki başlığımız 'üniversitelerde dijital çağa ayak uydurmak için yeni bir dönüşüm' ve bununla ilgili olarak dünya üniversitelerini de dikkate alarak 'açık erişim' çalışmaları olacaktır. Bütün öğrencilerimizin belli bir düzeyde dijital okuryazarlığı olsun istiyoruz. Teknolojik bağımsızlığı gerçekleştirmek istiyoruz"  diye konuştu.

2018-2019 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve devlet erkanının yanı sıra YÖK üyeleri, ilgili Kurum Başkanları, aralarında Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Suat Cebeci’nin de bulunduğu tüm üniversite rektörleri ile üniversiteleri temsilen akademisyen ve öğrenciler olmak üzere yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Editör: TE Bilişim