Dünyanın en büyük çiçekçilik borsası Flora Holand başta olmak üzere peyzaj ve süs bitkileri alanında birçok işletmeyi ve alanı yerinde inceleme fırsatı bulan katılımcılar, oldukça verimli bir teknik gezi gerçekleştirdiler.

Çiçekçilik Borsasında  brokerlar ve sistem hakkında bilgi alan genç  meslektaşlar; Boskoop Bölgesinde de bir çok işletmeyi yerinde inceledi ve teknik bilgiler aldı. İleriye dönük ticari işbirliği girişiminde bulunan katılımcılar ayrıca Hollanda'nın turistik bölgelerini de gezme imkanı buldu. Dünyaca ünlü meydanlar, kanallar, Çiçek Pazarı, Bahçe Müzesi, Balıkçı koyu, yel değirmeni ve peyzaj alanlarını ziyaret etme imkanı buldular. Buradan Belçika’nın Antwerp şehrine de gecen peyzaj ve sus bitkileri teknik gezi ekibi; burada bir de festivale katıldı.

Yalova Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Refik Alan söz konusu teknik gezi ile uluslar  arası düzeyde çok önemli bir süs bitkileri üreticisi ve pazarlamacısı olan Hollanda ile geleceğe dönük mesleki ilişkilerin geliştirildiğini, üniversitenin ve bölümün tanıtımında önemli bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyledi.

Park ve Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Gül Yücel ise bölüm öğretim elemanlarından Yusuf Evren Doğan’ın önderliğinde gerçekleştirilen ve artık geleneksel hale gelen bu teknik gezilerin, mesleğe ilgi duyanların sektörel anlamda görgü ve bilgi edinmesinde ve eğitimlerinde çok önemli katkılar sağladığını dile getirdi.

Editör: TE Bilişim