Çiftlikköy Ziraat Odası’nın Araştırma Enstitüsü ve Gıda,Tarım Hayvancılık İl Müdürlüğü uzmanlarının da katılımıyla gerçekleştirdiği çiftçi eğitimleri, Tokmak Köyü ve Çukurköy’de sürdü. Çiftlikköy Ziraat Odası başkanı Halil Ayvaz, köylerinde çiftçilere eğitim vererek üreticilerin bitki yetiştiriciliği konusunda eksik olan bilgilerini tamamladıklarını ve yeni gelişmeleri kendilerine aktardıklarını söyledi.

2 Ekim’de Çukurköy’de, 4 Ekim’de Tokmak Köyü’nde yapılan çiftçi toplantılarına Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Yılmaz Boz da katılarak, enstitünün çalışmaları hakkında bilgilendirme yaparak bölgedeki  üreticilerin çok yakınlarında olan enstitüden ve  uzmanlarından iyi istifade etmelerinin gerekliliğini vurguladı. Araştırma Enstitüsü uzmanlarından Nesrin Tunalı, yumuşak çekirdekli meyvelerde ateş yanıklığı hastalığı, Cemil Hantaş bitki zararlıları, Zühtü Polat kivilerde kök çürüklüğühastalığı, Arif Atak kivi yetiştiriciliği hakkındabilgilendirme yaptılar ve soruları cevapladı.

Çiftlikköy Ziraat Odası Tarım Danışmanı Ziraat Y. Mühendisi Dindar Dursunoğlu, eğitim toplantılarına konularında uzman elemanları görevlendirdiği ve bizzat katıldığı için Enstitü Müdürüne teşekkür etti. Dursunoğlu, çiftçilerin sorunları öncelikle odaya bildirmeleri gerektiğini belirterek, çiftçinin en önemli örgütü ve bir güç kaynağı olan odaya sahip çıkmasının önemini vurguladı.

Oda Başkanı Halil Ayvaz, üreticilerin rekabet gücünü artırmak için eğitim çalışmalarının 
ihtiyaç duyulan her konuda devam edeceğini ifade etti. Ayvaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürüne, Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürüne  verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim