Çiftlikköy ilçesi bir Z kütüphaneye daha kavuştu. Düzenlenen törenle hizmete giren kütüphane sayesinde gençler dijital ortamdan faydalanarak aradıkları tüm bilgilere ulaşabilecekler.
Çiftlikköy Diriliş Anadolu İmam Hatip Lisesi Z kütüphanesi düzenlenen törenle açıldı. Tören, Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut, Yalova Emniyet Müdürü Hakan Fındık,Yalova İl Milli Eğitim Müdür Vekili  Ali Tosun, Ak Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak'ın katılımıyla gerçekleşti. Yalova İl Emniyet Müdürlüğü Toplum destekli polis merkezinin düzenlediği Diriliş imam hatip lisesinin Diriliş Kütüphane açılışının Hayırlı olmasını dileyen Yalova Emniyet Müdürü Hakan Fındık, Kütüphanenin açılışını katılımcılarla birlikte kesti. Yalova İl Milli Eğitim Müdür Vekili  Ali Tosun'da yaptığı  açıklamada, "Okulumuzda kitap okuma alışkanlığını gelişmesine vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.
Z Kütüphane Nedir?
Okuma kültürünün geliştirilmesi için bilgisayardan elektronik eğitim materyallerine, internetten zeka oyunlarına kadar birçok materyallerin bulunduğu z-kütüphaneler kuruluyor. Eğitim öğretim saatleri dışında okulların, dersliklerin, konferans salonlarının, spor salonlarının ve bahçelerinin toplum hizmetine açılmasına yönelik çalışmalar yapılıyor. Bu projenin bir ayağını da da z-kütüphaneler (zenginleştirilmiş kütüphane) oluşturuyor.

Z-kütüphanelerde çocuk edebiyatı, güncel kitaplar, satranç masaları, mangal, tangram, yapbozlar, zeka geliştirici oyuncak, öğrenme oyunları, CD, DVD ve bilgisayar oyunları ve filmler de bulunacak.
Öğrencilerin dinlenmesi amacıyla kütüphanelere yer minderleri, koltuk ve kanepe gibi rahat oturulabilecek mobilyalar konulacak. Ayrıca öğrenciler çalışmalarını bu alanda sergileyebilecek

Editör: TE Bilişim