Çiftlikköy Ruhsar Aksoy İlkokulu öğrencileri 6 aylık bir çalışmanın sonucu ‘Mehter Takımı’ oluşturdu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel yapılan etkinliklerde gösteri yapan öğrenciler, büyüklere taş çıkarttı.
Çiftlikköy’de Ruhsar Aksoy İlkokulu’nun öğrencileri, 23 Nisan kutlamaları kapsamında farklı bir etkinliğe imza attı. Öğretmenleri Ayşe Arzu Keskin öncülüğünde 6 aylık bir çalışma sonucu sahneye çıkan öğrenciler, ‘Mehter Takımı’ ile büyüklere adeta taş çıkartı.
Okulda 23 Nisan kutlamaları kapsamında ilk olarak “Kültürümüz Kimliğimizdir” isimli bir serginin açılışı yapıldı. Törene Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammed Beşir ile çok sayıda öğrenci ve veliler katıldı. Serginin açılışını yapan Başkan Silpagar, ardından bir de ebru çalışması yaptı. Stantların gezilmesinin ardından kutlamalar kapsamında çeşitli gösterilerde bulunuldu. Okul bahçesindeki gösteriler öncesinde bir konuşma yapan Okul Müdürü Ahmet Öztürk, günün anlam ve önemine değindi.
Konuşmaların ardından öğrenciler şiirler okudu, skeç gösterilerinde bulundu. Etkinliklerin en önemlisi ve en çok alkış alanı ise 4-C sınıfı öğrencilerinden oluşan Mehter Takımı oldu. Büyüklere taş çıkartan öğrencilerin gösterisi büyük alkış aldı. 6 aylık bir çalışma yürüttüklerini söyleyen sınıf öğretmeni Ayşe Arzu Keskin, “Öğrencilerimizle bu etkinliklere sıkı bir şekilde hazırlandık. Çocuklarımızdan oluşan profesyonel bir ‘Mehter Takımı’ ortaya çıkarttık. 6 ay boyunca alanında uzman iki öğretmenimizden eğitimler aldık. Kıyafetlerin temini konusunda da belediyemizin destekleri oldu. Nihayetinde ortaya güzel bir çalışma çıkarttık. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz” dedi.

 

Editör: TE Bilişim