Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan değerler eğitimi kapsamında Saffet Çam Ortaokulu tarafından geliştirilen, "Yardımsever Manav" Projesi kapsamında çocuklara yardımın önemi anlatılıyor.
Değerler Eğitimi Projesi Yalova genelinde olduğu gibi Saffet Çam Ortaokulu'nda da sürdürülüyor. Bu kapsamda Bu projeye paralel olarak okul bünyesinde geliştirilen, "Yardımsever Manav" projesi ise çocuklara değerlerimiz arasında çok büyük bir önem taşıyan yardımseverliği aşılamayı hedefliyor. Öğrenciler geliri ihtiyaç sahibi öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılacak olan proje kapsamında öğrenciler meyve satın alıyorlar. Böylece hem ihtiyaç sahiplerine destek oluyor hem de meyve yeme alışkanlığı kazanıyorlar.
Okuldaki yardımlar bununla da kısıtlı kalmadı. Yalova Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen El-Bab ve Cerablus'a yardım kampanyasına da ciddi bir katılım sağlandı. Kampanya kapsamında toplanan yardımlar bakanlık tarafından belirlenen banka hesaplarına yatırıldı. Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında toplanan yardımlar LÖSEV'e gönderildi. Bütün bu yardımlar sayesinde çocuklar ihtiyacı olan insanlara yardım eli uzatmanın hazzını ve mutluluğunu yaşıyor ve yardımseverliği öğreniyorlar.

El Bab ve Cerablus kampanyası kapsamında ise Saffet Çam Ortaokulu’nda toplanan tutar milli eğitim müdürlüğünün açtığı banka hesabına yatırılmıştır.

 

 

Editör: TE Bilişim