Yalova Valisi Selim Cebiroğlu Dershanelerin yerini 1 Eylül 2015 tarihi itibarı ile Özel Öğretim Kursları'na bıraktığını duyurdu. 
Halk arasında Anayasa Mahkemesinin iptal kararı ile dershanelerin geriye döndüğü gibi yanlış bir anlaşılma yaşandığına dikkat çeken Yalova Valisi Selim Cebiroğlu konuya açıklık getirdi. Dershanelerin 1 Eylül 2015 tarihinden itibaren, "Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği" gereğince yerlerini Özel Öğretim Kursları'na bıraktığını dile getiren Vali Cebiroğlu, "Son günlerde kamuoyunu meşgul eden 'Dershaneler'  konusunda,  kıymetli öğrencilerimizi ve  değerli velilerimizi bilgilendirmek amacıyla açıklama yapılması gerekli görülmüştür. Öncelikle, 5580 sayılı özel öğretim kurumları kanununda ve ilgili mevzuatlarda 'Dershane' diye bir kavramın kalmadığının ve  Anayasa Mahkemesinin iptal kararı ile eski yasanın devreye girmediğinin bilinmesi gerekmektedir.
Milli Eğitim Bakanlığı, çıkardığı 'Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği' ile okullar dışında açılabilecek özel öğretim kurumlarını  belirlemiştir. 
Buna göre, 1 Eylül 2015 tarihinden itibaren faaliyetlerine devam etmeleri mümkün olmayan dershanelerin yerine, öğrencilerimizin hazırlık çalışmalarına  Özel Öğretim Kursları katkı sağlayacaklardır. Bu da ancak, müracaat edip  Özel Öğretim Kursu ruhsatı aldıktan sonra  mümkün olabilecektir.
Öğrencilerimiz, ihtiyaç duymaları halinde, okullar dışında, ilgili mevzuatta belirlenen ve en fazla 3 bilim grubunda (Örnek :Türkçe-Matematik-Tarih) açılabilecek Özel Öğretim Kursuna gidebileceklerdir. 
Ayrıca, hiçbir çocuğumuzun eğitiminde eksik kalmaması için İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve öğretmenlerimizle  yaptığımız planlamalarla, destekleme ve yetiştirme kurslarımız okullarımız bünyesinde devam edecektir. Okullarımızda gerekli altyapı hazırlanmış olup, bu ihtiyaç, konusunda en iyi olan  öğretmelerimizle  karşılanacaktır. 
Geçen yıl, öğrencilerimize okullarda verilen destekleme ve yetiştirme kurslarından alınan verimin bu yıl da alınabilmesi için çalışmalar en üst düzeyde sürdürülmektedir.
8. ve 12. Sınıf öğrencilerimiz il ve ilçelerimizde  belirlenen kurs merkezlerinde , kursların verimliliğine katkı sağlayacak istekli öğretmenlerimiz eşliğinde sınavlara hazırlanacak, aynı zamanda derslerine takviye imkanı bulacaklardır.   
Mezun öğrencilerimiz için ise Halk Eğitim Merkezleri vasıtasıyla sadece mezun öğrencilerin katılabileceği destek kursları açılacaktır" dedi. 
Editör: TE Bilişim