Türk Eğitim - Sen Yalova Şube Başkanı Mustafa Deviren, öğretmenlerin okul müdürleri tarafından performans değerlendirmesine tabi tutulması ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bu uygulama kapsamında üyelerimizden ve öğretmen arkadaşlarımızdan, yapılan performans değerlendirmesiyle ilgili itiraz ve şikayetler gelmektedir. Performans değerlendirmesine dilekçe ile itiraza olumlu sonuç alamayan  üyelerimiz ve öğretmen arkadaşlarımız  isterlerse verilen puanın iptali için dava açabileceklerdir" dedi.
Öğretmenleri Performans Değerlendirmesi uygulaması ile ilgili açıklamada bulunan Türk Eğitim Sen Yalova Şube Başkanı Deviren, " Milli Eğitim Bakanlığı, Öğretmen Yetiştirme ve Genel Müdürlüğünün 22.06.2015 tarih ve 38772063-774.06-E.6905752 sayılı yazısı gereğince 30 Haziran 2016 tarihine kadar, 2015-2016 eğitim öğretim yılında fiili olarak görev yapan öğretmenlerin okul müdürleri tarafından performans değerlendirmelerinin yapılması uygulaması başlatılmıştır. Bu uygulama kapsamında üyelerimizden ve öğretmen arkadaşlarımızdan, yapılan performans değerlendirmesiyle ilgili itiraz ve şikayetler gelmektedir. Türk Eğitim-Sen Genel Merkezimizce performans değerlendirmesinde olumsuz puan verilen öğretmenler için itiraz dilekçesi hazırlanmıştır. Üyelerimiz ve öğretmen arkadaşlarımızın bu itiraz dilekçelerini doldurup görev yaptıkları okulların müdürlüklerine vererek yapılan performans değerlendirmelerine itiraz etmeleri gerekmektedir.Performans değerlendirmesine dilekçe ile itiraza olumlu sonuç alamayan  üyelerimiz ve öğretmen arkadaşlarımız  isterlerse verilen puanın iptali için dava açabileceklerdir.Yapılan değerlendirmelerde  şu ana kadar edindiğimiz bilgiler göre bir takım okul müdürlerinin çok taraflı davrandığı adil olmadıkları; birkaç okul müdürü de haddini aşarak öğretmen arkadaşlarımızın milli ve manevi değerlerine hakaret edecek seviyeye kadar ilerletmiş 0 puan vermiştir.  
Yapılan yanlıştan belirtilen tarihe kadar dönülmesi puanların düzeltilerek adaletli ve adil davranılmasını bekliyoruz " dedi.
Editör: TE Bilişim