Yeni eğitim ve öğretim yılı hazırlıklarını tamamlayan Yalova Doğa Koleji 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı açılış ve tanıtım toplantısını Yasemin Wedding Park 333’de Anaokulu, İlkokul, ortaokul ve lise yöneticileri ve öğretmenlerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını ise Yalova Doğa Koleji Genel Müdürü İlknur Şahin yaptı. Eğitimin ciddi bir iş olduğunun altını çizen Şahin, “Eğitim çok ciddi bir iştir. Eğitimi bilen ve ehli insanlar yapması gereklidir. İyi bir eğitimci olabilmek için bu işi gönülle yapmak gerekir. Doğa, doğru kurgulanmış ve her kademesinde ne yapmak istediğini bilen bir sistem okuludur. Bugün burada bütün yıl boyunca emek ederek yapacakları işleri kendilerinin anlatmalarını çok arzu ettim. Aradan aracıları çıkaralım istedik.  Doğa okullarının kurulduğu ilk günden beri bir mottosu var ‘Mutlu çocuk öğrenir’ diyor. Çocukların mutlu olabilmesi için önce öğretmenlerin ve velilerinde mutlu olması gerekiyor” dedi.

Doğa Okulları’nın işleyişini anlatan Genel Müdür Şahin, sözlerini şu şekilde tamamladı, “Anaokulunda çocukların kendi ebeveynleri dışında başka yetişkinlere güvenmeleri, onlarla sosyal bağlantı kurmaları ile başlayıp devamında bir arkadaş çevresi edinmelerini, kendilerini doğru ifade edebilmelerini, önce kendi dillerini doğru kullanabilmeyi öğrettiğimiz bir programa sahibiz. Bununla birlikte çocuklarımıza İngilizce eğitimi de veriyoruz. Anaokulundan sonra ilkokulu geçtiklerinde artık bir birey olmaya başlayan öğrenciler, öğretmenlerimizle birlikte eğitimi yerinde uygulayarak öğrenmeye çalışıyorlar. Günümüzde öğrenme farklılaştı. Merkezinde öğrencinin olduğu başarılı bir şekilde ona öğretilmeye çalışılan şeyi kavradığı ve anladığı yeni modeller kullanıyoruz. 4. sınıftan itibaren artık sınavlar bizim için anlamlı hale geliyor. Temel donanımları kazanmış olan öğrenciler ortaokul grubumuzla birlikte sınavlara çok ciddi hazırlanıyor. Ortaokuldan sonra çocuk liseye geçtiğinde önünde meslek seçimi ile ilgili yüksek bir bariyer olan üniversite tercihi var. 9. ve 10. sınıfta mesleki yönelimlerini biraz daha fark edecekleri şekilde fen bilimleri, sosyal bilimleri alanında tecrübeler kazanmalarını bu derslerin ana fikirlerini ve felsefelerini anlamalarını sağlamaya çalışıyoruz. 11. ve 12. sınıftan itibaren de çok ciddi şekilde üniversite hazırlık çalışmaları yürütüyoruz. Doğa liseleri; Doğa Anadolu Liseleri ve Fen Liseleri ile Yalova’nın sınavlara öğrenci hazırlayan en iddialı dershanesiyiz diyebiliriz. Anadolu Lisemizin ilk mezunları çok şanslıydılar. Çok ciddi bir ekip ile sınava hazırlandılar.”

“Bu hikaye 2007’de başladı”

 Doğa Koleji Genel Müdürü İlknur Şahin’in konuşması sonrasında kürsüye gelen Yalova Doğa Koleji Kurucu Temsilcisi Oktay Çolak ise okulun açılışından bu güne kadar çok zor, özverili ama bir o kadar da zevkli bir mücadele verildiğini söyledi. Çolak konuşmasında, “Yalova Doğa Koleji ilklerin okulu ve ilkleri yapmaya devam ediyor. Böyle bir ortamda olmak, sizlerle bulunmak çok keyifli. Bizim hikayemiz 2007 yılında başladı. 2007 yılında farklı dershanelerinde eğitim sektöründe olan biz kurucular bir araya geldik ve Yalova’da eğitim bayrağını iyi yerlere taşıyacağız dedik. Çok şükür sektörde lider olduk. 25-30 yıl boyunca Yalova’ya özel okulculuk anlamında yatırım yapılmayan bir şehre Yalova Doğa Okulları ile çok büyük biz vizyonu çok büyük bir inovasyonu gerek fiziksel şartları gerek eğitime bakış açısıyla çok güçlü bir zincir okul kazandırmanın mutluluğu ve gururunu yaşadık. Biz okulumuzu açtıktan sonra Yalova’ya birçok zincir okul da kapılarını açmak durumunda kaldı. Buradan da şunu görüyoruz ki demek ki Yalova Doğa Okulları okulculuk anlamında o kadar doğru süreçleri paylaşmış ki halkıyla bizden sonra kesintisiz her yıl bir özel okul açıldı. Bu da şunu gösteriyor; demek ki bizler tüm kurucularımız ve öğretmenlerimizle çok doğru süreçleri paylaşmışız” dedi.

“Lokomotif olduk”

Yalova’da açılan ilk özel okul olduklarını vurgulayan Çolak bu sayede diğer özel okullara da öncü olduklarının altını çizdi. Çolak sözlerine şu şekilde devam etti, “Bizimle birlikte okulculukta değişen durumlar da oldu. Yalova Doğa Koleji, Yalova’da eğitim sektöründe birçok ilkleri oluşturdu. Sektördeki bu liderliğimiz Yalova Milli Eğitimine de çok büyük katkılar kazandırdı. Sadece Yalova iline değil çevre ilçelerde de özel okulların açılmasına olanak sağlayan lokomotif bir okul olma noktasında olduğumuz için başka kurucu arkadaşlarım, birim müdürlerim ve öğretmenlerim olmak üzere hepinize teşekkür ediyorum, iyi ki varsınız diyorum. Çok büyük bir ailenin parçasısınız. Yalova’da ilkleri yapıyoruz. Açıldığımız yıl itibariyle Yalova’nın lider kurumuyduk. Her yıl bir okul açılmasına rağmen bu başarımızı taçlandırarak sürdürdük. Eğitimin lideri Doğa, Yalova’da liderliği hala kimseye kaptırmadı. İlk açıldığımızda hedeflerimiz vardı. Yalova’nın en iyisi olmaktı. Bundan sonraki hedeflerimize de adım adım yürüyoruz. Çok şükür ki Yalova ilinde lideriz. Bizim için sektörde fazla özel okulun açılması bizleri mutlu ediyor. Şükürler olsun ki ilk defa Yalova’da Özel Fen Lisesi’ni Yalova’ya kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Birey Koleji de start verecek

Birey Okulları konusunda da bilgi veren Çolak, “İnşallah bu Cuma günü Birey Okulları’nın da açılışını yapacağız. Yalova’da eğitimin bayrağı nerede dalgalanıyorsa biz o bayrağı en iyi noktaya getireceğimizi tahattüd ediyorum. Bizler taklit edildikçe mutlu oluyorum. Çünkü asıllar taklit edilirmiş. Bizleri taklit etmeye çalışıyorlar. Demek ki doğru ve güzel şeyler yapıyoruz. İnşallah Cuma günü Yalova’ya bir okul daha kazandıracağız. İnşallah Yalova’da okullar zinciri olmayı hedefliyoruz. Bölgenin enleri olmaya devam edeceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim