Eğitim sektöründe 11'nci yılını geride bırakan yeniliklerin öncüsü Doğa Koleji, modern eğitim modeli, misyonu ve sayıları her geçen gün artan kampusleri ile ayrıcalıklı eğitimi Türkiye geneline taşımaya devam ediyor. Bu kapsamda Yalova Doğa Koleji'de 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılında kapılarını açıyor. 11 yıldır eğitim vizyonu ile ilklere imza atan Doğa Koleji, kendine özgü yenilikçi eğitim modeli ve yeni kampusu ile büyümeye devam ediyor. 2013-2014 eğitim yılında yaklaşık 50 bin öğrenci sayısına ulaşan Doğa Koleji, "Doğa konseptli eğitim modeli" ile anaokulundan, lise eğitimine kadar öğrencisine, hayatında gerekli olan Yalova Doğa Koleji, eğitim kalitesi ve kendine özgü eğitim modelini öğrencilerle buluşturacak.

Son Teknoloji İle Eğitim

Ezberci eğitim dışına çıkarak öğrencilere yaşayarak öğretmen vizyonu ile ilerleyen Doğa Koleji, Yalova'da ki kampusunda teknolojinin tüm imkanlarını kullanarak mutlu ve eğlenceli bir ortamda öğrenme imkanı tanıyor. Yalova Doğa Koleji; fiber internet kullanımı, android altyapısı ve Vestel akıllı tahtalarla donatılmış 58 derslikle öğrencilerine interaktif eğitim imkanı sağlıyor.

10 bin
500 metrekare kapalı alan içerisindeki Yalova Doğa Koleji, öğrencilere geniş bir alanda kampus havasında eğitim olanağı sağlıyor. Kampus içerisinde ayrıca kapalı yüzme havuzu, apple sınıfı, buz pateni sahası, kapalı spor salonu, bale-jimnastik salonu, kapalı tenis kortu, 330 kişilik konferans salonu, sanat sokağı ve öğrencileri, "Doğa konseptli eğitim" vizyonuyla buluşacak ekoloji derslikleri yer alıyor.

Eğitimde Ezberleri Bozacağız

Yalova Doğa Koleji'nin lansman toplantısında söz alan Yalova Doğa Koleji Kurucu Temsilcisi Oktay Çolak ise kolej, kuruluş amaçları ve hedeflerine yönelik bir açılış konuşması yaptı. Çolak konuşmasında, "Doğa Koleji'nin tohumunu 1-2 yıl önce attık. Şu anda bu tohum yavaş yavaş fidan oluyor. İnşallah yıllar sonra köklerini bırakacak ve bir ağaç olacak. Bu değeri Yalova'ya kazandırmanın mutluluğu ve gururunu hissediyorum. 2008 yılında dershanecilik ile başladığımız sektörde Yalova'nın Türkiye'de marka olmasına bir nebzede olsa fayda sağladığımıza inanıyorum. Doğa Koleji markası ile Yalova'da ki eğitim ezberlerini bozacağız. Çok güçlü, kurumsal, uluslararası kalitede bir kolej geliyor. Doğa Kolejleri kurulduğu günden beri uluslararası standartlarda öğrenciler yetiştirmek için çaba harcar. Bu vizyon doğrultusunda Dünya standartlarında eğitim veriyor sadece Türkiye'nin değil Dünyanın takip ettiği eğitim modelleri geliştiriyoruz. Doğa Koleji olarak Dünya liderleri ile ortaklıklar yapıyoruz. Oxfort ile ingilizce eğitimde çığır açıyoruz. Britanica ile 21'nci yüzyılın trendlerini takip ediyoruz. Sınıflarımızda dünyanın en akıllı tahtalarını kullanıyoruz. Tüm kampuslarında Dünya standartları önünde teknolojiler kullanıyoruz. Okulumuzda 3-D dersler, Robotik dersi, ekoloji dersi gibi uygulamaları da öğrencilerimizle paylaşıyoruz. Her doğa Koleji öğrencisi yılda en az 1 kez yurt dışına çıkarak dil eğitimini geliştirme imkanı yakalıyor" sözlerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim