Yalova Doğa okulları tüm hazırlıklarını tamamlayarak 2016/2017 eğitim öğretim yılını beklemeye başladı. Doğa okulları sahip olduğu eğitimci kadroları, fiziki şartlar, sosyal ve kültürel etkinlik tabanıyla ildeki elit eğitimin etkin adresi olmayı sürdürüyor.
2016/2017 eğitim öğretim yılına sayılı günler kala Doğa Okulları da hummalı bir çalışma ortaya koyuyorlar. Yeni eğitim öğretim yılında da geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi en iyi eğitimi sunma amacıyla hazırlanan okul öğrencilerini heyecanla bekliyor. Bu süre zarfında öğrencilerimize daha iyi bir eğitim verme adına gelişen teknoloji, yaratıcı yenilikçi öğretim, farklılaştırılmış eğitim gibi çağdaş eğitim modelleriyle öğretmenlerinin gelişimini sağlayan seminerler düzenliyor.

ÖĞRETMENLERE EĞİTİM TAMAMLANDI
2016-2017 Eğitim-Öğretim dönemine Yalova Doğa Okulları Eğitim Koordinatörü Gökhan Yükseler, öğretmenlerin eğitimini drama, yaratıcı yazarlık,canlandırma, pandomim gibi birçok sanat eğitim tekniğini kullanarak muhteşem bir oryantasyon dönemi ile gerçekleştirdi. Ardından istasyon teknikleri kullanılarak gruplara ayrılan öğretmenler verilen ana temaları farklı anlatım yöntemleri kullanarak izleyen diğer grupların empati yönlerini geliştirmelerini sağladılar.
İLKOKULDA FARKLILAŞTIRILMIŞ EĞİTİM MODELİ
Yalova doğa okulları İlkokul Müdürü Merve Kulaber, “Farklılaştırılmış eğitim modeli ile eğitimde yeni yöntem ve teknikleri sınıf ve branş öğretmenlerine sunduk. Bu modeli her öğrencinin öğrenim hakkı olduğunu vurgulayarak derslerde kullanmaları için öğretmenleri teşvik ettik. Doğa Okullarına ait deneylerle bilim atölyesi, düşünme becerileri, yaratıcı düşünme derslerinin içeriklerini tüm öğretmenler ile paylaştık. Tüm öğrenme stillerinde öğrencilerimiz olduğunu göz önünde bulundurarak derslerin planlanması konusunda tavsiyelerde bulunduk. Her öğrenci özeldir ve mutlu öğrenciler öğrenir" dedi.
TEOG EĞİTİMİ DÖNEM BAŞLAMADAN YAPILACAK 
Yalova Doğa Okulları Ortaokul Müdürü Didem Sevinç ise, “22 Ağustos Pazartesi günü 8. Sınıf öğrencilerimize 3 hafta toplam 90 saat sürecek TEOG eğitimimiz başlıyor, öğrencilerimiz okul dönemine başlamadan önce birinci TEOG konularının büyük bir kısmını bitirmiş olacaklar” dedi.
Yalova Doğa Okulları Ortaokul Müdür Yardımcısı Kayhan Palit de yeni eğitim öğretim yılı ile ilgili bilgiler vererek,  "Gelecek hafta öğretmenlerimiz Bursa'daki doğa okullarına giderek diğer illerde bulunan zümre öğretmenleriyle yeni eğitim-öğretim yılına dair planlamalar yapmak üzere biraraya gelecekler. Buradaki planlamalarda çevre illerdeki zümre öğretmenleriyle görüş alışverişi yaparak edindikleri bilgileri yıl içerisinde derslerinde öğrencilerimize uygulayacaklar" diye konuştu.
ANAOKULLARINDA UZMAN ÖĞRETMELER
Çocuklarda geliştirilebilir zekanın 7 yaşına kadar tamamlandığına değinen anaokulları koordinatörü Nergis Özören   İngilizce , buz pateni, yüzme dersleri, jimnastik halk oyunları , görsel sanatlar,akıl oyunları,geleneksel oyunlar derslerini uzman öğretmenler tarafından verildiğini belirtti. Ayrıca matematik,fen bilimleri eğitim modüllerini İstanbul Üniversitesi ile birlikte düzenlendiğini sözlerine ekledi.
LİSEDE GEÇEN YIL YAKALANAN AKADEMİK BAŞARI BU SENE DAHA DA ARTACAK
Yalova Doğa Okulları Lise Müdürü Bekir Abacıoğlu yeni eğitim öğretim dönemine öğretmenleri ile birlikte çok iyi bir şekilde hazırlandığını belirterek, "11. Sınıf öğrencilerine YGS’ye hazırlık kapsamında Yaz Kampı 22 Ağustos Pazartesi günü başlayacak. Geçtiğimiz dönem yakalanan akademik başarının bu sene daha da artarak devam edeceğini düşünüyoruz. Lisede çağdaş eğitim kültürü oluşturma adına alanında uzman akademisyenleri okulumuza davet ederek öğrencilerimizle buluşturuyoruz. Öğrencilerimizi iş dünyasının önemli yöneticileriyle buluşturarak öğrencilerin gelişimlerini sağlamak ve onlarda bir vizyon oluşturmak amacındayız" dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim