Yalova Üniversitesi’ne Rektör adaylığını açıklayan Prof. Dr. Aslan Gülcü Eğitim-Bir-Sen Yalova Şubesini ziyaret ederek bazı açıklamalarda bulundu. Gülcü, " Yalova Üniversitesi’nin  Türkiye’nin hatta Dünya'nın en iyi üniversitelerinden biri olma potansiyeli var" dedi. 
Yalova Üniversitesinin Rektör Adaylarından  Üniversite rektör yardımcılarından Prof. Dr. Ali Rıza Abay, Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım’dan sonra Bayburt Üniversitesinden Prof. Dr. Aslan Gülcü Yalova Üniversitesi Rektör adayı oldu. Prof. Dr. Aslan Gülcü geçtiğimiz yıl Nisan ayında,  YÖK tarafından Bayburt Üniversitesi Eğitim Fakültesi dekanlığına atanmıştı. Yalova Üniversitesi’ne Rektör adaylığını açıklamasının ardından ilk ziyaretini Eğitim-Bir-Sen Yalova şubesine gerçekleştiren Gülcü, Sendika Başkanı Uğur Hakan Tan ve sendika yöneticileriyle bir görüşme gerçekleştirdi. Sendika başkanı Uğur Hakan Tan, Prof. Dr.  Aslan Gülcü’ye rektörlük seçimlerinde başarılar dilerken, Yalova Üniversitesi’ne neden Rektör adayı  olduğunu anlatan Prof. Gülcü ise, Yalova Üniversitesi’ni  Türkiye’nin hatta Dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olma potansiyeli bulunduğunu, Yalova Üniversitesi’ni hak ettiği yere kavuşturmak için aday olduğunu ifade etti. Prof Dr. Aslan Gülcü yaptığı konuşmada, "Ortak akılla yönetilen, evrensel değerleri ilke edinen, kurumsallaşmış ve gelenekleri olan, bilgi ve teknoloji üreten, problem çözen, bulunduğu kentle gerçekten samimi bağları olan, paydaşları ile nitelikli birlikteliği olan, öğrencileri, idari personeli ve akademik personelinin aidiyet duygusu ile bağlı olmaktan gurur duyduğu, herkesin kendisini özgürce ifade edebildiği bir üniversite hedefliyorum" dedi
Üniversiteyi Yalova halkıyla, STK’larla, yerel yönetimlerle buluşturacağını , üniversitenin bulunduğu şehrin motor gücü olması gerektiğini ve şehrin gelişimine katkı yapması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Gülcü, Üniversitede liyakati esas edinmiş, adaletli,  bilimsel çalışmaların önünü açan özgür bir ortam oluşturacaklarını vurguladı.
Editör: TE Bilişim