Eğitim-Bir Sen Yalova Şubesi Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda 4. Olağan Genel Kurulu'nu yaptı. Genel Kurula Ak Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Kent Konseyi Başkanı Şükrü Önder, Yalova Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete, Yalova Halk Sağlığı il Müdürü Dr. İbrahim Dedecan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hilmi Uzun , sendika üyeleri ve çok sayıda davetli de katıldı. Kongre öncesinde divan başkanlığına Yusuf Özkan, Divan üyeliklerine ise Salih Kılıç ve Atalay Başar seçildi. Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından ise kürsüye gelen Eğitim-Bir Sen Yalova İl Başkanı Zekeriya Yayla kongrede yeniden başkanlığa aday olmayacağını bir kez daha tekrarlayarak, "Bugüne kadar elde ettiğimiz mali, idari ve sosyal kazanımların yanında geliştirdiğimiz önyargıları yenme, farklı düşüncelere ilgi gösterme, demokratik katılım ve karar alma, kişisel sorumluluk alma, grup dinamiklerini geliştirme, toplum-ülke-dünya sorunlarına duyarlılık, cesaret-kararlılık ve adalet kavramlarına bundan sonra daha da ihtiyacımız olacak. Görev sürem dahilinde, bilerek kimsenin kalbini kırmadım. Ama yaptığım iş gereği kalbini kırdığım arkadaşlardan helallik istiyorum. Ben herkese hakkımı helal ediyorum. Sendika konularını evden daha fazla ilgilendiğim için eşime de beni idare ettiği için teşekkür ediyorum. Bir dönemin olmasına rağmen aday değilim. Sizlere etkili ve yetkili bir teşkilatı teslim etmenin gururunu yaşıyorum. Yeni seçilecek yönetim kuruluna başarılar diliyorum. Türkiye sağa-sola çekilmeyecek, Türk-Kürt diye ayrışmayacaksa, kurumlar malum çevrelerce tehdit edilmeyecekse Eğitim-Bir-Sen mutlaka yaşamalı ve yaşatmalıdır" dedi. 

 Gelir, gider ve faaliyet raporlarının okunmasının ardından tek listenin aday olduğu kongrede seçimlere geçildi. Açık oylama sonrasında 162 delegenin katılımı ile gerçekleşen seçimde üyelerin tamamının oyunu alan Uğur Hakan Tan Eğitim-Bir Sen Yalova İl Başkanlığına seçildi.Seçim sonrasında kürsüye gelen  Uğur Hakan Tan ise  konuşmasında, “12 yıldır yönetimde olan ve son 8 yıldır başkanlığımızı yapan Zekeriya Yayla’ya ve yönetim kurulundaki diğer arkadaşlara teşekkür ve şükranlarımızı sunuyoruz. Şu anda divan başkanlığımızı yapan sendikamızın Yalova Kurucusu Yusuf Özkan’a da teşekkür ediyorum. Mescidi Aksa’ya yapılan saldırılarak lanetliyorum. Bütün insanlığı İslam ülkelerini bu konuda duyarlı olmaya ve bu Siyonistliğin durması için mücadele etmeye davet ediyorum. Bu büyük camiye bu koca çınara destek veren tüm dostlara selam olsun. Genelde ülkemizin ve insanlığın, özelde ise eğitim çalışanlarının sorunlarına çözüm üretmek mazlum ve mağdurun yanında olan zalimin karşısında olmak şiarıyla yola çıkan kuruluşumuz çözümün adresi olmayı başarmıştır. 22 yıldır bu mücadeleye emek verenlerin emekleri Türkiye’nin en büyük sendikası olmamızı sağlamıştır” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Eğitim-Bir-Sen Yalova Şube Başkanlığı’na seçilen Uğur Hakan Tan, görevi teslim aldığı Zekeriya Yayla’ya bir plaket ve çiçek takdim etti. 
Eğitim-Bir Sen Yönetiminde şu isimler yer aldı;
YÖNETİM KURULU

1-Uğur Hakan Tan (Başkan)

2-Tülin Ayrım  (Başkan Vekili)

3-Hüseyin Çibir(Başkan Yardımcısı-Mevzuat)

4-Ahmet Kotçioğlu(Başkan Yardımcısı –Teşkilat)

5-Celal Kahveci (Başkan Yardımcısı –Eğitim ve Sosyal İşler)

6-Adnan Akalın(Başkan Yardımcısı –Basın Yayın İletişim)

7-Abdurrahman Arpa(Başkan Yardımcısı –Mali İşler)

8-Hasan Akpınar (Yönetim )

9-Yılmaz Yıldız (Yönetim)

10-Feyyaz Yurday (Yönetim )

11-Serpil Orhan (Yönetim )

12-Naci Kılıç (Yönetim )

13-Halil İbrahim Sivil(Yönetim )

14-Handan Bozkurt (Yönetim )

DENETİM KURULU

1-Fevzi Nite

2-İşcan Avşar

3-Zakir Ali Yıldız

4-Alpsaslan Şakı

5-Bahadır Kahraman

6-Yüksel İşler

7-Mulla Altan

8-Tülay Çakır

9-Zeki Tahiroğlu

10-Mahir Yazar

DİSİPLİN KURULU

1-Fatih Olğun

2-Orhan Başar

3-Rasim Çetik

4-Sadrettin Doğan

5-Uğur İnan

6-Nalan Gökkaya

7-Kartal Tekin

8-Sadrettin Doğan

9-Şule Yıldız

10-Levent Demirel

GENEL KURUL DELEGESİ

Uğur Hakan Tan

 

Editör: TE Bilişim