Eğitim-Bir-Sen Yalova Şube Başkanı Zekeriya Yayla Milli Eğitim Temel Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararname ile göre görevde olan tüm il milli eğitim müdürleri, müdür yardımcıları ve ilçe müdürlerinin kadroları eğitim uzmanına çevrilmesine tepki gösterdi. 
"Haksızlıkların karşısında doğruların yanında olmaya devam edeceğiz" diyen  Eğitim-Bir-Sen Yalova Şube Başkanı Zekeriya Yayla açıklamasında, "Bilindiği üzere “Milli Eğitim Temel Kanunu İle Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı” TBMM’de kabul edildi ve Cumhurbaşkanı’nın onayından sonra 14 Mart 2014 tarihli Resmi Gazete’nin 28941 sayılı nüshasında yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bu kanuna göre görevde olan tüm il milli eğitim müdürleri, müdür yardımcıları ve ilçe müdürlerinin kadroları eğitim uzmanına çevrilerek,  görev yaptıkları yerlere kararnameleri gönderilmiştir.
Bizler sendika olarak gerek yasa çıkmadan önce gerekse yasa çıktıktan sonra konuyla ilgili düşüncelerimizi, bizlere göre yasadaki olumlu ve olumsuz yönleri Milli eğitim bakanlığı ve Türkiye kamuoyu ile paylaşmıştık. Konuyla ilgili fikirlerimiz, önerilerimiz ve sendikamızın yaptığı açıklamalar halen web sitelerimizde mevcuttur. Bu süreçten sonra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde ve Yalova'da yenil il milli eğitim müdürü, il milli eğitim müdür yardımcıları ve ilçe müdürleri görevlendirilmeleri yapılmıştır. Bakanlığın tasarrufu ile Yalova'da  il müdürlüğü, il müdür yardımcılıklarına ve ilçe müdürlüklerine, yıllarca okullarda yöneticilik yapmış, il ve ilçelerde şube müdürlüğü görevlerinde bulunmuş, birçoğu yüksek lisans sahibi; idealist, genç, tecrübeli ve  başarılı yöneticiler atanmıştır.Temennimiz bu eğitim yöneticilerimizin başarılı olmaları ve  Yalova eğitimine en güzel katkıda bulunmaları yönündedir. Beklentimiz, okullardaki fiziksel, sosyal ve akademik eksikliklerin ve sorunların çözümünü en iyi şekilde sağlayacakları ve Yalovamızı eğitimde marka şehir haline getirecekleri yönündedir. İnşallah bunu en güzel şekilde gerçekleştirirler. Bu anlamda yapılacak olumlu çalışmalara sendika olarak tam destek vereceğimizi ve çocuklarımızın daha iyi bir geleceğe ulaşabilmeleri için üzerimize düşen her türlü görevi yapmaya hazır olduğumuzu da beyan ederiz.
 Sendika olarak, görevini hakkı ile yapmış ve eğitime katkıda bulunmuş görevde olan veya görevinden ayrılmış olan bütün idarecilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Biz biliyoruz ki önemli olan gök kubbede hoş bir sada bırakabilmek. Makamlar gelir geçer. Bilindiği gibi ülkemizde; cumhurbaşkanı 5 yıllığına, başbakan 4 yıllığına,  milletvekilleri 4 yıllığına seçilmektedir. Üniversite rektörleri, dekanlar ve birçok kamu görevlisi 4 yıllığına atanmaktadır. Yine illerin valileri, emniyet müdürleri ve birçok kamu idarecisi 4 yılını bile tamamlamadan  değişebilmektedir.
Hal böyleyken, Ülkemiz genelinde olduğu gibi Yalova'da da  birilerine sırtını dayayarak, zamanın birinde bir koltuk kapmış, yıllarca o koltuğu işgal etmiş, eğitime kayda değer bir hizmet yapmamış, çalışma arkadaşlarına illallah dedirtmiş, eğitimin önünü açacağı yerde, eğitimin ve eğitimcilerin önünü tıkamış  idareci tipleri türemiştir. Bu kişiler 19-20 yıl boyunca adeta koltuklarına yapışmıştır.Bu kişi veya kişiler, yeni çıkan kanun gereği, babasının çiftliği haline getirdikleri kurumlardan ayrılmak zorunda kalınca,  bağırmaya başlamışlardır. Aynaya bakacakları yerde sağı solu suçlayarak, çalışma arkadaşlarını töhmet altında bırakarak ve sendikamızı hedef tahtası yaparak başarısız geçmişlerini örtme cihetine gitmişlerdir. Halen 657'ye tabi olarak çalışan bu memurların, bakanlığın kendi tasarrufunda yaptığı atamaları hangi hak ve yasa çerçevesinde eleştirdikleri  ve basına demeç verdikleri de dikkate değer bir husustur. Bizler Eğitim-Bir-Sen olarak her türlü olumlu değişimi destekleyeceğiz, yanlışlıkların ve haksızlıkların ise daima karşısında olacağız" dedi. 
 
Editör: TE Bilişim