Yalova Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Çolak öğrencilere sunulan eğitim imkanları ve elde edilen başarılara bakıldığında Yalova'da eğitim alanındaki lider kurum olduklarının daha net şekilde ortaya çıktığını dile getirdi. Çolak Yalova'nın ilk özel Fen Lisesi'nin ise 2018/2019 eğitim ve öğretim yılında öğrenci kabulüne başlayacağını duyurdu.
Yalova Doğa Koleji 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlenen kahvaltıda basın mensupları ile bir araya geldi. Ramada Otel'de gerçekleşen kahvaltıya Yalova Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Çolak, Lise Müdürü Bekir Abacıoğlu, Ortaokul Müdürü Didem Sevinç, İlkokul Müdürü Merve Kulaber ve Anaokulu Müdürü Nergiz Özören ile Ortaokul öğrenci meclisi başkanı Ali Efe Uygur ve Lise öğrenci meclisi başkanı Zeynep Sude Gençer katıldı. Kahvaltıya katılan basın mensuplarını okulun robot takımı tarafından tasarlanan YADOKİ adlı robot karşıladı. Basın mensuplarının Çalışan Gazeteciler Gününü ilk kutlayan da yine YADOKİ oldu.
Kahvaltıda ilk konuşmayı  Ortaokul öğrenci meclisi başkanı Ali Efe Uygur ve Lise öğrenci meclisi başkanı Zeynep Sude Gençer yaptı. İngilizce ve Türkçe metinlerle gazetecilerin gününü kutlayan minikler aynı zamanda eğitim de ki seviyelerini de gösterdiler. Öğrencilerin ardından söz alan Yalova Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Çolak ise basının üstlendiği görevden övgü ile söz etti. Çolak, "Doğru haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı ve hukukun evrenselliği ilkelerinden ödün vermeden çalışan, zamana karşı ve stres altında işlerini icra eden, milletin gözü, kulağı ve sesi olan siz değerli basın mensubu üyelerine davetimizi kabul edip katıldığınız için şahsım ve Doğa Ailesi adına çok teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda, her şartta görevleri peşinde koşan, gazetecilik mesleğinin zor şartlarına rağmen mesai kavramı gözetmeksizin ülkemize hizmet etme mücadelesi veren sizlerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, tüm basın mensuplarına görevlerinde başarı diliyorum" dedi.
"Başarı seviyesi en yüksek kampüslerdeniz"
Yalova Doğa Koleji'nin, 110 kampüsü bulunan Doğa Okulları arasında en başarılı kampüslerden birisi olduğuna vurgu yapan Çolak, " Öncelikle Doğa Anaokulumuzda yabancı dil eğitimini yarım güne çıkardık ve 3 ayrı İngilizce öğretmeni ile ders veriyor ve main course, skills ve native öğretmenleri ile fark yaratıyor, ses temelli eğitim işitsel ve görsel algılarını geliştirerek okuma yazma öğrenmelerini sağlıyoruz.  Doğa İlkokulumuzda yabancı dil ders saatimizi 14 saate çıkararak öğrencilerimizin iletişim odaklı deneyimlerle yabancı dilde kendilerini ifade etmelerini sağlıyoruz. Hiçbir zincir okul ders programında olmayan beceri derslerimiz ile yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmeyi ve yazılı ifade becerilerini güçlendirmelerini sağlıyoruz. Deney atölyesi dersleriyle gerçek bir öğrenme ortamında bilimsel düşünme becerilerini geliştirdiklerini ve yılda 16 deney ile araştırma ve problem çözme becerilerini geliştiriyoruz. Doğa Ortaokulumuzda 5. Sınıf öğrencilerimize uygulanan 22 saatlik yabancı dil eğitimi ile öğrencilerin temel dil becerilerini, dil gelişim hedeflerini, ilgi ve beklentilerini göz önüne alarak onların en iyi seviyede, uluslararası sınavlara hazır birer dünya vatandaşı olarak mezun etmeyi hedefliyoruz. Yeni sınav sistemi ile birlikte 7. Sınıf öğrencilerimiz ile mayıs ayında tüm konuları bitirip daha okul başlamadan 6 hafta eğitim vereceğiz. Ayrıca kodlama ve robotik dersiyle öğrencilerimizi dijital becerilerle donatarak yetiştiriyor, onları geleceğin dünyasına bugünden hazırlıyoruz, Yeni Yeni İcatlar ile teknolojiyle üreten nesiller yetiştiriyoruz. Öğrencilerimizin akademik gelişimlerini izleyebilmek adına, her hafta ulusal çapta yapılan sınavlarda Yalova Doğa Koleji olarak ilk sıralarda yer almaktayız. Her hafta 110 kampüs ve 82.000 öğrencisi olan bir kurum çatısı altında deneme sınavlarımızı gerçekleştirerek bu başarımızı daha net görüyoruz. Bu kampüsler içinde lider kampüs olarak ön plana çıkan okulumuz, meb deneme sınavlarında da yüksek başarı sağlamaktadır. doğa kolejleri arasındaki bu başarımızdan dolayı genel müdürümüz ali rıza lüle başarımızı kutlamak için kampüsümüze ziyarette bulunacaktır.Ayrıca siz değerli basın mensuplarıyla biraraya gelmek arzusundadır" dedi.
Okul 2017 / 2018 eğitim öğretim yılı içerisinde bir çok başarıya da imza attı. Yalova Doğa Koleji Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan sınavlarda 1 yıl içerisinde 5. sınıflardan Türkiye birincisi, 6. sınıflarda Türkiye birincisi, 7.sınıflardan Türkiye ikinci, 8.sınıflarda Türkiye birincileri , 12. sınıflarda ise genel sıralamada ilk 10 öğrenci arasına 8 öğrenciyi sokmayı başardı.

Yalova‘da ilk Özel Fen Lisesi’ni açıyor
Yalova Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Çolak Yalova açısından bir müjde olarak nitelediği bir paylaşımda da bulundu. Yalova'nın ilk Özel Fen Lisesi'nin 2018/2019 eğitim öğretim yılında hizmete gireceğini duyuran Çolak, "2018-2019 eğitim öğretim döneminde öğrenci alımları yapacağımız okulumuz Yalova'da eğitim adına bir değer olacaktır.  13 Ocak Cumartesi Günü düzenleyeceğimiz 4,5,6,7,8,9,10 ve 11. Sınıf öğrencilerin katılım sağlayabileceği bursluluk sınavımız ile de Fen Lisemize öğrenci alabileceğiz. Fen lisesine girmeye hak kazanan öğrenciler, MEB Talim Terbiye Kurulu onaylı fen lisesi eğitim müfredatı ile matematik, fen bilimleri ve bilimsel projelerle geliştirilmiş bir lise eğitim programına dâhil olacaklar. Fen liselerinde proje tabanlı eğitime tabi tutulacak öğrenciler, TÜBİTAK ve uluslararası projelere katılma imkânı bulurken aldıkları yabancı dil eğitimiyle de dünyaya entegre bir birey olarak yetişecek. Fen Lisemizle hedefimiz, başta ülkemize sonra da dünyaya yön veren nesiller yetiştirmektir.  Yalovamıza şimdiden hayırlı olsun. Yalova da eğitimin liderliğini sürdürüyor,Yalova da eğitime yön vermeye devam ediyoruz" diye konuştu.

"Bizimle birlikte özel okul sayısı arttı"
Doğa Kolejinin açılması sonrasında bir çok özel okulun Yalova'ya geldiğini de dile getiren Çolak, "Çok kısmetli bir yatırımcı olduğumuzu düşünüyorum. Bu anlamda bir ödülü hak ettiğimizi de düşünüyorum. Zira Yalova'da Doğa Okulları açılmadan önce en son yapılan özel okul yatırımı 25 yıl önce yapılmıştı. Biz okulumuzu açtıktan sonra ise her yıl Yalova'ya bir özel okul açıldı. Bu anlamda sektöre canlılık kazandırdığımızı düşünüyorum. Girişimcilik ruhumuz Yalova'da ki diğer arkadaşlarımızın da önünü açtı. Yalova adına mutluyum zira bu alanda ne kadar çok yatırım alırsak istihdamın da bir o kadar artacağını düşünüyorum" diye konuştu.
"Özel okula en çok öğrenci veren il Yalova"
Özel okulların devletin üzerindeki eğitim yükünü büyük oranda aldığına dikkat çeken Çolak iller bazında bakıldığında özel okulda en çok öğrencisi olan iller arasında Yalova en üst sıralarda yer aldığını da dile getirerek sözlerini şu şekilde tamamladı, "Milli Eğitim Bakanı Türkiye'de özel okulculuğu teşvik edeceğini her defasında söylüyor. Özel okulculuk ülkede %4, %5 bandından %14 bandına çıkmayı hedefliyor. Bu esnada iller bazında bakıldığında özel okulda en çok öğrencisi olan iller arasında Yalova en üst sıralarda yer alıyor. Bu anlamda önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde ilimizde ve ülkemizdeki özel okul sayılarının bir hayli artacağını düşünüyorum. Ama beni düşündüren şet bu sayı artarken eğitim kalitesi düşmesin. Bu nitelikli bir  rekabeti beraberinde getirsin. Sektöre giren özel okullar, nitelikli ve karakterli dururlarsa, özel okulculuğun artması devletin yükünü de alabilir. 

Editör: TE Bilişim