Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) kapsamında Müfettiş Hamdi Girgin İlkokulu'nda oluşturulan kütüphanenin açılışına katılan Yalova Valisi Selim Cebiroğlu eğitime büyük önem verdiklerini dile getirdi. 
Yalova Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi (TDP) tarafından ÇOGEP kapsamında Roman Mahallesi olarak bilinen Bağlarbaşı Mahallesinde gerçekleştirilen Yalova Müzisyenleri Projesine Cumartesi günü sona erecek. Bu proje kapsamında 20 Roman çocuğa şan, nota ve solfej eğitimi verildi ve sosyal aktiviteler gerçekleştirildi.  Projeye bağlı olarak çocukların eğitim gördüğü Müfettiş Hamdi Girgin İlkokulu'nda bir de kütüphane oluşturuldu. Kütüphane'ye şehit polis Suat Orak adı verildi.  Kütüphanenin açılışına Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt, Yalova Emniyet Müdürü Mehmet Ali Süvari, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Jülide Güner, Yalova Jandarma Alay Komutanı Albay Osman Arslan, Şehit Polisin ailesi ile öğrenci velileri katıldı. Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nu okula gelişinde polis kıyafeti giymiş 2 öğrenci karşıladı. Ardından Kütüphanenin açılışına geçildi. Burada katılımcılara bilgi veren Toplum Destekli Polislik Şube Müdürü Sevda Veli, “Bu okulda daha önce Polican projesini yapmıştık. Okulumuzun eksiğinin olduğunu fark ettik. Proje kapsamında bir kütüphane oluşturduk” diye konuştu. Şehit Polis Suat Orak Kütüphanesi’nin açılış kurdelesini, Belediye Başkan Yardımcısı Jülide Güner ve Şehit Polis Suat Orak’ın annesi birlikte kesti. Kurdelenin kesilmesi sonrasında kütüphaneyi gezen Yalova Valisi Selim Cebiroğlu okul müdüründen bilgiler aldı. Düzenlenen yarışmalarda birinci olan öğrencilere de ödüllerini takdim eden Yalova Valisi Selim Cebiroğlu eğitime büyük bir önem verdiklerinin altını çizdi. 
‘Yalova Valisi Selim Cebiroğlu ise eskiden eğitim alanında sıkıntıların daha fazla olduğunu dile getirdi. Hükümetin bu yönde birçok çalışma yaptığını belirten Vali Cebiroğlu, “Mekan açısından, hem öğrenenler hem de öğretenler açısından çok güzel bir yer oluşturulmuş. İçindeki dökümanlar konusunda hükümetimizin hassasiyeti hat safhada. Eskiden 40-50 kişilik sınıflarda ikili eğitim görülüyordu. Ben ortaokulu okurken, bir ilkokulun binasında yarım gün giderdik. Böyle sıkıntılar çekerdik. Şimdi şükürler olsun her şey güzelleşti. FATİH Projesi ve akıllı tahta gibi projeler üretildi. İnanıyoruz ki; gelecek yıllarda daha güzel projeler olacaktır. Biz eğitime büyük önem veriyoruz. Yalova'da eğitim kurumlarımızın eksikliklerinin bir bir ortadan kaldırılması bizleri de çok sevindiriyor” açıklamasında bulundu.
Yalova Emniyet Müdürü Mehmet Ali Süvari ve Yalova Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ali Kurt okulun bilgisayar sınıfı bulunmadığını öğrendi. Bunun üzerine Emniyet Müdürü Kurt okula bir bilgisayar sınıfı yapılması için talimat verirken Başsavcı Kurt ise adliyeden kullanımdan çıkan bilgisayarlardan bazılarını bu okula göndereceklerini dile getirdi. 
Editör: TE Bilişim