Rektör Prof. Dr. Eruslu, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne yaptıkları projeyi ve eleştirileri değerlendirdi. Prof. Dr. Eruslu, bir çok ile proje geliştirdiklerini dile getirerek, “Bütün illere proje veriyoruz. Kim kabul ederse onunkini yapıyoruz. Hangi otobüse binersiniz? Tabiki de  hangisinin biletini aldıysanız o otobüse binersin. Balıkesir bileti aldı o biniyor otobüse” ifadesini kullandı.

Her ile ayrı proje yaptıklarını dile getiren  Prof. Dr. Eruslu, Yalova için hazırladıkları ve kabul edilmeyen projenin 50 kilometrelik, Balıkesir’e yaptıkları projenin ise 200 kilometrelik olduğunu belirtti.

Başka illerde projelerin kabul edilmesine rağmen Yalova’da edilmemesi sorusuna da yanıt veren Prof. Dr. Eruslu, şöyle konuştu:

“Bir kişi arabaya binmek istiyorsa araba adamın ayağına gelmez. Adam arabaya gider. Ayakkabıya göre ayak biçimlendirilmez ayağa göre ayakkabı biçimlendirilir. Onlar beni politika yapmakla suçluyor, ben ilim adamıyım. Ben projeyi yaparım, elbiseyi dikerim. Adam üşümek istemiyorsa elbiseyi giyer. Eğer üşümek istiyorsa elbiseyi giymez.”

Editör: TE Bilişim