Yalova Valisi Esengül Civelek'in ildeki eğitim düzeyinin arttırılması için çabalarına bir yenisi daha eklendi. Yalova'da öğrenci sayısının artmasına bağlı olarak yurt ihtiyacına cevap vermek için İşbankası Genel Müdürlüğü yetkilileri ile görüşen Yalova Valisi Esengül Civelek bir müjde ile döndü. Yalova'ya 500 yataklı yurt müjdesini ise Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu kamuoyuna duyurdu. Rektör Eruslu açıklamasında, " Yine sayın Valimiz İş Bankası Genel Müdürlüğü ile görüştü. 500 kişilik bir öğrenci yurdunun yapılması için söz aldı. Bizde Valimizin talimatı ile oraya gidip dosyalarımızı verdik. Yalova Valimizin bu alanda bize çok ciddi destekleri var. Ben Yalova Üniversitesi adına kendilerine çok teşekkür ederim" dedi. 

Hukuk Fakültesi Ağustos'ta Tamamlanacak

Öte yandan yapım çalışması süren Hukuk Fakültesi binasının da Ağustos ayında bitirilerek teslim edileceğini dile getiren Eruslu, "Hukuk Fakültesinin binaları bitiyor. Normalinden 2 ay önce bitiyor. Biz onların tamamlanmasını Eylül ayında bekliyorduk. Ağustos ayında binalar teslim edilecek. İktisadi ve İdari İlimler Fakültesi'nin ihalesi ise yapıldı. Şimdi ihale dosyaları inceleniyor. Ardından Mühendislik Fakültesinin dosyası bitecek. Aksa ile bugün bir toplantı yapacağız. Tüm detaylar görüşülecek ve rektörülük binasının yapımına başlayacağız" dedi.

TOBB'dan Bina Sözü


Yine Türkiye Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu'nun da Yalova Üniversitesi için TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile görüştüğünü belirten Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, "Davut Kavranoğlu TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile bir görüşme yaptı. TOBB'da üniversitem,ize bir bina yaptırmayı kabul etti. Mühendislik Fakültesinin bir binasını da onlar yapacaklar" şeklinde konuştu. 

Editör: TE Bilişim