Kadir Duva, geçen seneyle karşılaştırıldığında sınava giren aday sayısının yaklaşık 200 bin arttığını ve bu sene Yalova’nın yine en başarılı iller arasında yer almasından dolayı gururlandıklarını vurguladı.

FEM yayınlarıyla hazırlanan öğrencilerin sürpriz soruyla karşılaşmadığını ifade eden Duva, www.fem.com.tr adresinde ‘Tam İsabet’ başlıklı bir çalışmanın yayınlandığını ve bundan hareketle FEM öğrencilerinin benzer soruları FEM yayınlarıyla zaten çözdüklerinin görülebileceğini vurguladı. Soruların beklenenden uzun olduğunu ve sınav süresini iyi ayarlayamayanların olabileceğini de vurgulayan Kadir Duva, öğrencilerin genelinde böyle bir sorunun olmasından hareketle başarı sıralarının etkilenmeyeceğini ifade etti.

Bu sene Yalova’da yaklaşık 5 bin 500 kişinin sınava girdiğini ifade eden Duva, Yalova’da sınava girenlerin yüzde 10’unun kendi dershanelerinde hazırlandığını söyledi. Duva, “540 öğrencimiz sınavlara hazırlanıyor ve bu şekilde Yalova’daki öğrencilerin yüzde 10’una doğrudan hitap ediyoruz. Hitap ettiğimiz kitleye nazaran dershane olarak elde ettiğimiz başarı parmak ısırtıcı. 6 değişik puan türü var ve ilk 10 hesaba katıldığında 60 derece var. Bu derecelerin 27’si Yalova FEM Dershanesi’nden. Yani yüzde 10’luk bir kitleye hitap Restbet edilmesine rağmen Yalova’nın ilk 10 derecesi dikkate alındığında yüzde 43 başarı var. Bu gurur verici bir başarı”.

Yalova FEM Dershanesi Müdürü Kadir Duva, YGS-1, YGS-2 ve YGS-6 puan türlerinde Yalova 1.’si olan Mustafa Şahin ve YGS-3 puan türünde Yalova 1.’si olan Elif Çakar’ı FEM Dershanesi’ni zirveye taşıyan başarılarından dolayı öncelikle tebrik ederek sözlerini şöyle tamamladı, “Dershanemize değer katan disiplinli çalışmaları nedeniyle bütün öğrencilerimizi ve özverili çalışmaları nedeniyle bu öğrencilerimizin okullardaki ve dershanedeki öğretmenlerini kutluyorum”.dedi.

 

Editör: TE Bilişim