Başkan Salman, mesajında şu sözlere yer verdi, “Tüm ülkemizde olduğu gibi kentimizde de öğretmenler, öğrenciler ve velilerimiz yeni bir eğitim ve öğretim yılına başlamanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyor. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, elde ettiği başarılarla gururlanacağımız bir yıl olacağına yürekten inanıyorum.

Güzel bir gelecek için çocuklarımızın nitelikli eğitim almasından başka çaremiz yoktur. Atatürk'ün, ‘Okul, genç beyinlere; insanlığa hürmeti, millet ve memleket sevgisini, şerefi, bağımsızlığı öğretir. Bağımsızlık tehlikeye düştüğü zaman onu kurtarmak için takip edilecek en uygun, en güvenli yolu öğretir. Memleket ve milleti kurtarmaya çalışanların aynı zamanda mesleklerinde birer namuslu uzman ve birer bilgin olmaları lazımdır. Bunu sağlayan okuldur’ ve ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ sözünden de anlaşılacağı üzere, daha iyi bir gelecek için eğitim şarttır.

Göreve geldiğimiz ilk günden beri ele aldığımız bütün çalışmalarımızda çocuklarımızı ve gençlerimizi hiçbir zaman hatırdan çıkarmadık. Onların gerek eğitim anlamında gerek sosyal aktivitelerini yerine getirme anlamında, parklar, spor alanları, dinlenme ve eğlence alanları oluşturmaya özen gösterdik. Amatör spora verdiğimiz destekle gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmaya çalıştık. Adnan Menderes Mahallemizde yaptığımız Trafik Eğitim Alanı ile öğrencilerimize uygulamalı olarak dersler verilmesini sağladık. ‘Dersimiz Yalova’ programı ile öğrencilerimizin derslerine girerek yaşadıkları kenti daha iyi tanımalarına vesile olduk. Yeni dönem projelerimiz ile çocuklarımızın eğitimine büyük katkılar vermeye devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle bütün öğretmenlerimize, yardımcı ve destek personellerimize, öğrenci velilerimize ve geleceğimizin teminatı anaokulu öğrencilerimizden üniversite öğrencisine kadar bütün gençlerimize yeni eğitim-öğretim yılında başarılar diliyorum”

Editör: TE Bilişim