Milli kültürümüzün en önemli kaynaklarını teşkil eden, kütüphaneler arşivler ile diğer kurumlarda mevcut olan Osmanlıca basma ve yazma eserleri okuyup anlayacak bu eserdeki bilgi ve belgelerden azami derecede faydalanacak ve bunların kültür hayatımıza kazandırarak gençlerin yetiştirilmesini sağlamak amacıyla Gençlik Merkezleri'nde Osmanlıca Türkçe'si Kursu açılması için Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı arasında işbirliği protokolü yapıldı.

Yalova Gençlik Merkezi’nde açılması planlanan Osmanlıca Türkçesi kursu ile ilgili protokol gereğince başlatılacak kurs kapsamında Hayrat Vakfı Yalova İl Temsilcisi Samet Aslan, İl Müdürü Metin Kaplan’ı ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.​ Proje ile ilgili bilgi veren Hayrat Vakfı İl Temsilcisi Samet Aslan, “Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Hayrat Vakfı arasında imzalanan protokol çerçevesinde Gençlik Merkez'lerinde Osmanlıca Kursu çalışmalarına aynı heyecan ile devam etmek istiyoruz. Gençliğimizi tarihi ve özü ile buluşturacak bu çalışmaları vakfımız olarak önemsiyoruz. Kültür ve ilim hazinesi ile dolu olan geçmişimizi araştıran , okuyan ve tanıyan nesiller için gönüllü olarak severek yaptığımız bu çalışmalara tüm hızıyla devam edeceğiz. Gençlerimizi bu kurslarımıza davet ediyoruz ” dedi.

İl Müdürü Metin Kaplan da  2013 Yılı içerisinde Yalova Üniversitesi'nde öğrenim gören 100’ e yakın öğrencinin Osmanlıca Türkçe'si kursuna katıldığını belirterek, “Yalova Üniversitesi Rektörlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve velilerimizden Gençlik Merkezi’nde açılacak olan Osmanlıca Türkçesi kursuna katılım için destek bekliyor tüm öğrencilerimizi kursa davet ediyoruz “ dedi.

Editör: TE Bilişim