Daha önce boş olarak bulunan bina birleştirilmiş sınıflı köy okulu olarak planlanmış Marmara depreminden sonra Dünya Bankası’nın katkılarıyla yapılmıştı. Geyikdereli velilerin öğrencilerini Hacı Ali Saruhan İlköğretim Okulu’na taşımaları ve taşımalı kapsamındaki Geyikdere öğrencileri sebebiyle atıl halde bulunuyor ve bina Köy muhtarlığına geçici olarak tahsisli idi. Bina 2011 yılında tadilattan geçirilmiş ve Anaokulu olarak değiştirilmiştir. Yeni haliyle Anaokulu olarak hizmet veren tek katlı binada açılan anaokulu yeni haliyle göz dolduruyor. Geniş koridorları, okul öncesine özgü derslik ve oyun salonları bulunan, doğayla iç içe olan anaokuluna son olarak da eksiklerinin de giderilmesiyle materyalleri tamam olan sıcak bir ortamda öğrencilerin okulda yemek yediği hale dönüştürülmüştür. 

 
Geyikdere Anaokulu’nda incelemelerde bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, okulun bu öğretim yılında açıldığını Geyikdere köy halkına hizmet vermenin yanında kalıcı konutlarda Altınkent ve Denizgören Mahallelerine de hizmet vereceğini, okulu ziyaret ederek ve katkı sağlayan muhtaralar başta olmak üzere Anaokuluna her türlü katkı ve desteğini esirgemeyen hayırseverlere de teşekkürlerini belirtti.

Okulun kısa zamanda kurumsallaşarak eksiklerini büyük ölçüde tamamladığını belirten Müdür Gülsuyu, özellikle çalışan anne-babaların çocuklarının gün boyu eğitim görebilmeleri açısından bağımsız anaokullarının önemli olduğunu Betvole belirterek, “İlçemizde Geyikdere anaokulu ile birlikte 3 tane bağımsız anaokulu olduğunu ve okul öncesindeki okullaşma oranımız Altınova olarak yüzde 98” dedi.  
Anaokullarının eğitim açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Gülsuyu, “Tüm anne-babalarımızın okul öncesi eğitimin ne kadar önemli olduğunu bilmeleri gerekiyor, bu yaşlar çocuğun gelişimi açısından çok önemli, biz milli eğitim olarak okul öncesi okullaşma oranını yüzde yüze çıkarmak için bütün çabamızı ortaya koymaktayız. İstiyoruz ki çağ nüfusunda bir öğrencimiz bile dışarıda kalmasın. Ancak bu tek başına bizim çabamızla olacak iş değil elbette ki, anne babaların da bu konuda duyarlı olması gerekiyor” dedi.

 

Editör: TE Bilişim