Yalova Milli Eğitim Müdürlüğü, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ve Yalova Ticaret Sanayi Odası işbirliği ile hayata geçirilen, İlköğretim çağındaki çocukların; girişimcilik potansiyelini arttırmak, yönlendirici eğitim aktiviteleri gerçekleştirmek ve öğrencileri erken yaşta girişimcilikle tanıştırmayı hedefleyen ve Yalova’ da bir ilk olan 10-12 yaş grubu çocuklar için hayata geçirilen “Girişimci Çocuk Atölyesi”nin çalışmaları Star AVM’ de sergilenmeye başladı. 28.Mayıs – 01 Haziran 2018 tarihleri arasında Uygulama Otelinde atölye çalışması yapan öğrencilerin yaptıkları çalışmaların yer aldığı sergiyi İl Millî Eğitim Müdürü Ali Tosun, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı yetkilileri ile birlikte ziyaret etti.


Serginin açılışı ile ilgili bir açıklama yapan Yalova Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ise, “Çocuklarımızı Girişimciliğe özendirmek istiyoruz. Benzer projelerin önümüzdeki yılda artarak devam edeceğini vurgulayarak “Önümüzdeki yıl da Yalova İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) işbirliğiyle buna benzer projelerimiz artarak devam edecek” dedi.

Dört gün boyunca Star AVM’ de sergilenecek olan atölye çalışmaları ile çocuklar tarafından oluşturulan girişimcilik projeleri sergilenerek, öğrendikleri bilgilerin aktarıldığı ve kamuoyuyla paylaşıldığı bir platform oluşturulmuş böylelikle "Girişimci Çocuk Atölyesi" nin tanıtımının yapılması hedefleniyor.

Editör: TE Bilişim