İnterturkey Yalova Temsilcisi Coşkun İdiz, Türkiye'nin her bir köşesinden yaklaşık 150 gezginin geçen yıl Kars'a giderek çok sayıda çocuğun kıyafet, kırtasiye ve oyuncak ihtiyacını karşıladıklarını bu yıl daha da büyüyerek 180 gezginin Van Gölü Ekspresi ve çok sayıda gezginin de otostopla çocuklar için yola düşeceğini söyledi. İdiz, “Yalova ilimizden de 8 arkadaşımızın katılımı ile Van Gölü Ekspresi ile ulaşımı sağlayacağımız. Yolculuğumuzda 3 vagon gönüllü üyelerimize ayrılmış olacak. Öte yandan birçok gezgin arkadaşımız da sırt çantalarında taşıdığı oyuncaklarla otostop çekerek Van'a gelecek" dedi.

"Oyuncak ve kıyafet desteğine ihtiyacımız var"

Gönüllülük esasıyla hareket edilen projede daha fazla çocuğun gülmesi için destek beklediklerini kaydeden İnterturkey Başkanı Rotinda Ezel ise şunları kaydetti, "Tüm etkinliğimiz gönüllülük esasına dayalı, hiçbir şekilde para kabul etmiyoruz. Dileyen herkes bize katılabilir. Gelmek isteyip gelemeyenler ise oyuncak, kıyafet ve kırtasiye malzemeleri noktasında bize destek olabilir. Desteklerini bize ulaştırmak isteyenler için İzmir, Ankara, Denizli, Muğla, Erzurum, Yalova, Van, Bursa, Aydın ve İstanbul illerinde toplama merkezleri oluşturduk. Toplama merkezleri hakkında bilgileri grubumuz sosyal medya hesaplarından öğrenebilirler.”

İdiz, İnterturkey 8 kişiyle "InterTurkey Gönül Treni 2"  organizasyonun da yer almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “ Başkanımızın da belirttiği gibi daha çok çocuğu güldürebilmek için oyuncak, kırtasiye ve kıyafet desteğine ihtiyacımız var. Yalova ilimizde Jinepscafe’nin desteğiyle yardım toplaması noktası olarak belirledik. Jinepscafe sahiplerine de buradan teşekkür ederek desteklerinizi bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Editör: TE Bilişim