Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki protokol gereğince temizlik ve sağlık konularında belirlenen kriterlere uyduğu için Çınarcık Gülkent İlkokulu'na Beyaz Bayrak verildi.
Çınarcık Gülkent İlkokulu eğitimdeki kalitesinin yanına okuldaki şartların en üst düzeye taşınmasını da ekledi. Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki protokol gereğince temizlik ve sağlık konularında bir takım kriterler belirlenerek bu kriterlere uyan okullara ise Beyaz Bayrak veriliyor. Bu kapsamda Beyaz Bayrak başvurusu yapan Çınarcık Gülkent İlkokulu yapılan denetimler neticesinde aranan kriterlere uygun bulunarak Beyaz Bayrak verildi. Bakanlık tarafından gönderilen Beyaz Bayrak ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Karadağ ve Şube Müdürü Bülent Sertkaya tarafından teslim edildi. Bu ödülü almış olmanın gururunu yaşadıklarını dile getiren okul yöneticileri ise talep edilen kriterlerin sürekli olarak denetlendiğini bu kriterlere uymak için tüm gayreti göstereceklerini dile getirdiler.
Beyaz Bayrak nedir?

Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıkları tarafından, okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi amacıyla yürütülen proje çerçevesinde, temizlik açısından 100 üzerinden 90 alan okullarına beyaz bayrak verilmektedir. Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıkları tarafından, okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi amacıyla yürütülen proje çerçevesinde, temizlik açısından 100 üzerinden 90 alan okullara beyaz bayrak verilmektedir. Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, toplum sağlığını koruma ve geliştirme, yaşam kalitesini yükseltme, temizlik ve hijyen konusunda yeterli eğitim almış sağlıklı nesiller yetiştirmenin, kamu kurum ve kuruluşlarının asli görevleri arasında olduğu vurgulanmıştır. Umumi Hıfzısıhha Kanunu gereği toplum sağlığını koruma ve geliştirmenin bakanlığı asli görevlerinden olduğunu kaydeden yetkililer, bu bağlamda Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliğine gidilerek, okulların belli kriterler esas alınarak denetlenmesinin öngörüldüğünü kaydetmişlerdir. Proje kapsamında, çocukların ruh ve beden sağlığının korunması amacıyla okullara yönelik hijyen kurallarının belirleneceği ´´Okul Sağlığı Denetleme Formu´´ hazırlanmıştır. Buna göre, okul içi ve çevresi, idari birim, öğretmen odası, kütüphane, ısıtma durumu, spor ve tiyatro salonu, atölyeler, laboratuarlar, revir, kantin, tuvaletler ve içme suları göz önüne alınarak 100 puan üzerinden bir değerlendirme yapılmaktadır. Bu çerçevede iki Bakanlığın yetkililerince denetlenen okullarda, yapılan değerlendirme sonucunda 90 ve üzerinde puan alan okullara, sağlık ve temizliği simgeleyen beyaz bayrak ve sertifika verilecek. Bu belge 2 yıl süreyle geçerliliğini olacaktır.


 

Editör: TE Bilişim