Eğitimdeki başarıları kadar sosyal projelerde de adını duyuran Termal Fen Lisesi bu kapsamda hayata geçirdiği “Bir isterse beş olur” adlı proje ile diğer okullara da örnek oldu. Proje gönüllü olarak her öğrencinin ayda 1 TL bağış yapmasını ve toplanan paranın da okul yönetimi kontrolünde her ay 1 ihtiyaç sahibi öğrencinin ihtiyaçlarının karşılanmasında kullanılmasını içeriyor. Konuyla ilgili bilgi veren Termal Fen Lisesi Müdürü Cem Akıncı, “Bir İsterse, beş olur projesinde; sosyal yardımlaşma kültürünün artırılması, birliktelik duygusunun aşılanması, toplumdaki ihtiyaç sahiplerinin fark edilmesi, sembolik rakamlarla bile olsa bir araya gelindiğinde büyük işler başarılabildiğinin gösterilmesi amacıyla çıktığımız yolda, aylık 175 TL olarak, ihtiyaç duyan öğrencilere burs vermeyi başardık. Projeden hareketle Okul Aile Birliğinin de ayrı bir çalışmayla veliler olarak katıldıkları kampanyayla aylık 15 öğrenciye burs veriyoruz. ‘Bir İsterse, Beş Olur’ adlı projemizi çok önemsiyoruz. Geleceğin doktor, mühendis ve bilim adamlarının, yöneticilerinin maddi imkânlardan dolayı sıkıntı yaşamaması ve önceliklerinin okul hayatı olduğunu düşünmelerini sağladığımız için çok mutluyuz. Öğrenci ve öğretmenlerine, destek personeline ve velilere hassasiyetleri ve destekleri için teşekkür ediyorum” dedi.
Ayrıca okulda düzenlenen törenle tüm öğrenciler adına sınıf başkanlarına projeye destekleri için teşekkür belgeleri, okul idarecileri tarafından takdim edildi.

Bir başarı abidesi
Yalova Termal Fen Lisesi ülkenin üniversitelere en fazla öğrenci yerleştiren okulları arasında girerek büyük bir başarıya imza attı.  2017-2018 Eğitim Öğretim döneminde LGS sonuçlarına göre ülkemizdeki binlerce lise arasından ilk 100 lise arasına girmeyi başaran fen lisesi, iki milyon üç yüz bin öğrencinin katıldığı üniversite sınav sonuçlarında da ilk bine 4 öğrenci yerleştirmiştir. Ayrıca ilk 1001-2000 arasında 4 derece, 2001-5000 arasında 9 derece, 5001-10000 arasında 7 derece, 10001-15000 arasında 12 derece, 15001-20000 arasında 9 derece alan ve öğrencilerini ülkemizin önde gelen üniversite ve bölümlerine yerleştirmeyi başaran İlimizin gözbebeği okulu Yalova Termal Fen lisesi, yaptığı sosyal projeleriyle de göz dolduruyor. 2017-2018 eğitim öğretim yılında 22 destekleme ve yetiştirme kursu açan, 13 sportif takım ve 4 Tübitak olimpiyat takımı kuran, 3 sanatsal kurs açan Fen Lisesi, Bilimden-sanata-teknolojiye-spora kadar etkin çalışmaların yürütüldüğü ve gün itibariyle proje tabanlı okul uygulamaları kapsamında öğrencilerin çok çeşitli projelerle öne çıktığı bir okul oldu.

Editör: TE Bilişim