Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Teşkilatı UNESCO üyesi 195 ülkenin oy birliği ile kabul edilen 2016-2017 Türk ve Dünya Tarihinin unutulmaz isimlerinden Hoca Ahmet Yesevi Anma  Yılı  etkinlikleri çerçevesinde Yalova'da 'Hoca Ahmed Yesevi ve Türk Dünyası' Konferansı düzenlendi.
Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Ulusoy, UNESCO'nun 195 ülkenin oy birliği ile kabul ettiği 2016-2017  Türk ve Dünya Tarihinin unutulmaz isimlerinden Hoca Ahmet Yesevi'nin 850.Ölüm Yıldönümü'nün dünya çapında kutlandığını söyledi.
İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yalova İl Halk Kütüphanesi tarafından  YÜSEM Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansta Yeditepe Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Prof.Dr.Ahmet Taşağıl tarafından Hoca Ahmet Yesevi'nin Türk -İslam Dünyası için önemine dikkat çekildi. Protokolün yanı sıra geniş katılımlı bir izleyici grubu ile gerçekleştirilen konferansta; konuşan Prof.Dr. Ahmet Taşağıl, Hoca Ahmet Yesevi'nin Türkleri İslamlaştıran bir isim olarak bütün Türk Coğrafyasında etkili bir isim olduğunu  dile getirdi.  Aynı zamanda Yalovalı olan Prof.Dr.Ahmet Taşağıl, Türk Tasavvuf geleneğinin kurucusu Hoca Ahmet Yesevi'nin Türklere Müslümanlığı anlatarak, sağlam bir Müslümanlık anlayışı getirdiğini söyledi. Konferansın ardından İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Ulusoy tarafından Prof.Dr.Ahmet Taşağıl'a teşekkür plaketi takdim edildi.
Editör: TE Bilişim