Ziyarette okullarda yapacağı çalışmalar hakkında bilgi veren İlçe Öğrenci Meclis Başkanı Canbakış, ilçedeki 19 okulu temsilen gerçekleştirmeyi planladıkları etkinliklerle ilgili olarak Başkan Silpagar’dan destek istedi.

Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi kapsamında 2003’ten bu yana devam eden ulusal bir çalışma olan Öğrenci Meclisi uygulamasını desteklediklerini ifade eden Başkan Silpagar da, “Cankat Çiftlikköy’ümüzü İl Öğrenci Meclisi’nde temsil edecek. Bu sorumluluğu en iyi şekilde taşıyacağına inanıyorum. Öğrenci meclislerinin, öğrencilerimizde demokrasi kültürünün yerleşmesi, milli ve manevi değerlere bağlı nesillerin yetiştirilmesi, katılımcılığı ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması adına çok önemli olduğunu düşünüyorum. Kendisine ve arkadaşlarına görevlerinde başarılar diliyorum” diye konuştu. Başkan Silpagar, öğrencilerin yapmayı planladıkları etkinliklere belediye olarak yapılabilirlik ölçüsünde destek vereceklerini kaydetti.

Çiftlikköy M. Kemal Anadolu Lisesi 11/D sınıfı öğrencisi Cankat Canbakış, ilçedeki öğrenci okul temsilcilerinin oy kullandığı seçimlerde 19 okuldan 14’ünün oylarını alarak seçimleri kazanan isim olmuştu.

Editör: TE Bilişim