Yalova'nın ilçe ve beldelerinde de 2016/2017 eğitim ve öğretim yılının sona ermesi ile birlikte karne heyecanı yaşandı. Öğrenciler karnelerini gerçekleştirilen törenlerle alarak 3 ay sürecek yaz tatiline çıktılar.
2016/2017 eğitim ve öğretim yılının sona ermesi ile birlikte ilçeler ve beldelerdeki okullarda da karneler dağıtıldı. Bu kapsamda Altınova ilçesinde bir tören gerçekleştirildi. Altınova da bulunan toplam 26 okulda 3 bin 678 öğrenci, 208 öğretmen ve 33 okul yöneticisi bir eğitim-öğretim yılını daha tamamladı. Altınova’da 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı karne töreni Altınova İmam Hatip Ortaokulu ve Kaytazdere Anaokulu’nda gerçekleştirildi. 2016-2017 yılı eğitim ve öğretim yılı karne törenine; Altınova Kaymakamı Zafer Engin ve eşi Rukiye Engin, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, Altınova İlçe Jandarma Komutanı Yzb. Mesut Aslan, Altınova İlçe Emniyet Amiri Vekili Ahmet Biçer, AK Parti Altınova İlçe Başkanı Hasan Zafer, CHP Altınova İlçe Başkanı Yener Yiğit, İl Genel Meclis Üyesi Ali Çorbacı, Altınova Belediye Meclis Üyesi Hasan Karabacak, Altınova Esnaf Odası Başkanı Mustafa Sancaktutan, Altınova İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Sitar, Altınova İlçe Müftüsü Ahmet Büyükgül, Altınova İlçe Gençlik Ve Spor Müdürü Mehmet Sait Başaran, veliler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Çiftlikköy’de karne heyecanı

Çiftlikköy’de 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılsonu karne töreni Ruhsar Aksoy İlkokulu’nda gerçekleştirildi. Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Ruhsar Aksoy İlkokulu’nda eğitim gören öğrencilere karnelerini dağıtarak sevinçlerine ortak oldu. 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılsonu karne töreni Ruhsar Aksoy İlkokulu’nda yapıldı. Törene İlçe Kaymakamı Cengiz Karabulut, Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Milli Eğitim Müdürü Muhammet Beşir, okul yöneticileri, veliler ve öğrenciler katıldı. Törende anasınıfı ve dördüncü sınıf öğrencilerine karneleri Kaymakam Cengiz Karabulut, Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Milli Eğitim Müdürü Muhammet Beşir tarafından verildi. Aynı zamanda, Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar tarafından dördüncü sınıf öğrencilerine karne hediyesi dağıtıldı. Çiftlikköy’ün geleceği olan genç neslin eğitimlerine büyük önem verdiklerini söyleyen Başkan Silpagar, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın iyi şekilde eğitim alması için başta anne ve babalarımız olmak üzere öğretmenlerimize teşekkür ediyor, yaz tatiline giren öğrencilerimize de iyi tatiller diliyorum” dedi.

Başkan Silpagar, “Çocuklarımızın iyi eğitim alması, her alanda tam donanımlı bireyler olarak yetişmesi önceliğimiz. Çocuklarımızı hayatın her alanında yer alması adına Çiftlikköy Belediyesi olarak Çiftlikköy Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak hareket ederek birçok projeyi hayata geçirdik. Ayrıca belediyemiz bünyesinde çeşitli kurslar açılıp bu kurslardan öğrencilerimiz ücretsiz faydalanmaktadır” şeklinde konuştu. Çiftlikköy’ün genç nüfus potansiyelini iyi kullanmak adına önemli projelere imza attıklarını da belirten Başkan Silpagar, “Çocuklarımızın aldıkları okul eğitimlerinin yanı sıra biz de yerel yönetimler olarak başta kültür-sanat ve spor olmak üzere önemli aktiviteler gerçekleştiriyoruz. Belediyemiz bünyesinde hizmet veren okul öncesi okullarımız başta olmak üzere şehrimizde eğitim gören her çocuğumuzun yanında oluyoruz. Amacımız, Çiftlikköy’ümüzü ve ülkemizi kalkındıracak evlatlarımızı en iyi şekilde hayata hazırlamaktır” diyerek sözlerini tamamladı.

Öğrencilerle bol bol fotoğraf çektirip sohbet eden Silpagar, öğrenciler ile sohbet etmeyi de ihmal etmedi. Yapılan törenin ardından öğrenciler 18 Eylül 2017’ye kadar sürecek olan yaz tatilleri için okullarından ayrıldılar.
Çınarcık'ta öğrenciler karnelerini aldı
Çınarcık ilçesinde ki tören ise Hüdaverdi Aydın İlkokulu'nda yapıldı.Törenin açılış konuşmasını Hüdaverdi Aydın İlkokul ve Ortaokul Okulu Müdürü Halit Kılıç, Kılıç konuşmasında, "Karnelerindeki notlar ne olursa olsun, çocuklarımıza karşı olgun bir şekilde davranarak destek göstermeyi bilmeliyiz. Aksi halde onların, geleceğini olumsuz etkileyebiliriz. Velilerimiz bu konuda hassa davranarak, çocuklarına gereken ilgi ve alakayı göstermelidir" dedi. Karne alan öğrenciler hüznü ve mutluluğu aynı anda yaşadılar. Tatile girmenin sevinci ve üzüntüsünü bir arada yaşayan öğrenciler ise öğretmenlerinden ve arkadaşlarından ayrıldıkların için üzüntülerini söyledi.
Esenköy'de tören düzenlendi
Çınarcık İlçesi Esenköy Beldesinde de eğitim öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla bir tören düzenlendi. Adnan Kaptan İlk ve Ortaokulu'ndaki törene Çınarcık Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Milli Eğitim Müdürü Kemal Karadağ, Okul idaresi, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Burada konuşan Çınarcık Kaymakamı Abdullah Çiftçi, “Bir eğitim ve öğretim dönemini daha sona erdirmiş bulunuyoruz. Çocuklarımıza karnelerini dağıtarak heyecanınıza ortak olduk. Bu eğitim ve öğretim yılının sonunda çocuklarımızın başarıları olduğuna inanıyorum. Tüm velilerimize, öğretmenlerimize, idarecilerimize, öğrencilerimize bu yılı başarılarla dolu geçirdikleri için teşekkür ediyorum. Gelecek yılın çok daha başarılı olacağına inanıyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim