Eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla ilçelerde törenler düzenlendi. Bu kapsamda Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’ın yanı sıra Çiftlikköy Kaymakamı Cengiz Karabulut, İlçe Jandarma Komutanı Erkan Sağındık, İlçe Emniyet Müdürü Cemil Kocabaş,  İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Beşir, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Zekeriya Yayla, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin katıldığı açılış töreni renkli görüntülere sahne oldu.

Yeni eğitim öğretim yılı dolayısıyla bir konuşma yapan Kaymakam Karabulut, Çiftlikköy’de 600’ü öğretmen 800 personel ve 7000 öğrencinin yeni bir döneme başladığını belirterek, “İlçemiz, ortalama 20-22 sınıf mevcudu ile sınıf başına düşen öğrenci sayısında Türkiye ortalamasının altında bulunmaktadır. Tesis açısından, okul sayısı açısından bir sıkıntımız yok. Sizlerden başarılı bir dönem geçirmenizi bekliyor, bunu diliyorum. Gereken gayreti göstereceğinizi biliyorum” diye konuştu. Kaymakam Karabulut, Çiftlikköy Belediyesi’nin de gereken her türlü desteği sağladığını ifade ederek Başkan Silpagar’a teşekkür etti.

Miniklere eğitim öğretim setleri Çiftlikköy Belediyesi’nden

Son sınıf öğrencilerinin okula yeni başlayan minik öğrencilere çiçek takdim ettiği törende, öğrencilerin folklor ve drama gösterileri ile şiir dinletileri ilgi gördü. Törenin son bölümünde Kaymakam Karabulut, Başkan Silpagar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Beşir, Çiftlikköy Belediyesi’nin öğrencilere hediyesi olarak hazırlanan 500 adet 1.Sınıflara Yönelik Eğitim Öğretim Seti’ni miniklere takdim etti. Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar da, yeni eğitim öğretim yılının tüm öğrencilere, öğretmenlere ve milli eğitim camiasına hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ettiğini söyledi.

Çınarcık’ta ders başı heyecanı
2018- 2019 Eğitim Öğretim Yılı ve İlköğretim Haftası Kutlamaları, Çınarcık ilçesindeki okullarında renkli görüntülerin yaşanmasına neden oldu. Çınarcık Hüdaverdi Aydın İlkokulu ve Ortaokulu Okulu bahçesinde gerçekleştirilen törene saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı.

Hüdaverdi Aydın İlkokulu ve Ortaokulu Müdürü Halit Kılıç yaptığı konuşmada, “2018-2019 Eğitim Öğretim yılınızı kutlar, sağlık ve başarılı bir yıl dilerim. Yeni bir Eğitim-Öğretim yılında daha çocuklarımızla birlikte okulumuza kavuşmamızın mutluluğunu yaşıyoruz. Hem cıvıl cıvıl ses getiren çocuklarınızın hem de okulumuza yeni gelen öğretmenlerimizle mutluğumuzu daha da büyüyüp yeni başarılara dönüştüreceğine inancımız tamdır. Bize göre her şeyin başı sevgidir. Sevgiyle yaptığımız mesleğimizde tam bir başarıya ulaşmak bizlerin ilk hedefidir. Tam bir başarı ise öğrencilerimize en kaliteli eğitimi en iyi koşullar altında verebilmekle mümkündür. Biz öğretmenlere ve öğrencilerimize düşen görev çalışmak, çalışmak ve daha da çok çalışmaktır” dedi.

Program, Hüdaverdi Aydın İlkokuldan öğrencilerin hazırladığı şiirlerin okunması ile devam etti. Programda okula yeni başlayan 1 sınıflara hoş geldin rozetleri takıldı.

Öğrencilere kitapları dağıtıldı
Altınova ilçesinde de eğitim ve öğretim yılı hızlı başladı. Vakıfbank İlkokulu’nda gerçekleştirilen törene Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, Altınova İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Sitar ile ilçe protokolü de katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından yapılan konuşmalarla ilçede eğitime verilen önem ve yapılacak çalışmalar anlatıldı. Öğrencilerin okudukları şiirler ise programa renk kattı. Ardından ilk ders zili çaldı ve öğrenciler ders başı yaptılar. Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit, Altınova Belediye Başkanı Metin Oral ve beraberindekiler sınıfları gezerek çocuklara hayırlı bir eğitim öğretim yılı dilediler. Ardından miniklere ders kitapları dağıtıldı. Bu tören Altınova Kaymakamı Regaip Ahmet Özyiğit’in de ilçede katıldığı ilk tören oldu.

Termal eğitime start verdi
Termal ilçesinde de eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle tam bir heyecan hakimdi. 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında Atatürk anıtına çelenk sunulması ile başlayan tören Termal Ortaokulu’nda devam etti. İlçe protokolünün katılımı ile gerçekleştirilen programda öğrenciler şiirler okudular. Ardından sınıflarda ders başı yapan öğrencileri protokol mensupları da yalnız bırakmadı. Öğrencilerle sıralara oturan protokol mensupları miniklere başarılı bir eğitim yılı dilediler.

Editör: TE Bilişim