Altınova Belediye Başkanı Metin Oral ilçede bir meslek yüksek okulu açılması için yeni rektör atanmasını beklediklerini dile getirdi. Oral, "İlçemize bir yüksekokul istiyoruz" dedi.
Altınova ilçesi yüksekokul için rektör atamalarını bekliyor. Bu kapsamda açıklamada bulunan Altınova Belediye Başkanı Metin Oral, "Öncelikle yeni Rektörün atanmasını bekliyoruz. Rektör atandıktan sonra görüşmelere başlayacağız, ilçemize mutlaka bir meslek yüksekokulunun kurulmasını istiyoruz. Bununla ilgili zaten bir bina tahsis etmiştik" dedi.

FETÖ'den tutuklu eski Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu döneminden yüksekokul yapılması için çalışmaların başlatıldığı hatırlatılan Oral, "Altınova'da meslek yüksekokulu için daha önce üniversite adam bile atamıştı. Yer hazırlanmıştı. İhalesi yapılıp tadilata bile başlanmıştı. Şimdi ortaya çıkıyor niye iptal olduğu. Sırf bize zarar vermek için yapılmış. Açılan bir şey kapanır mı?" ifadesini kullandı.
Vakıf üniversiteleri ile görüşeceğiz
İlçede bir Vakıf Üniversitesi kurulması için de görüşmeler yapacaklarını belirten Oral, "Vakıf üniversitesini düşünüyoruz. Bir iki yere de haber gönderdik. Görüşmeler yapacağız. O da olsa olur. Ciddi bir ekip gelirse tüm şartları zorlayıp yer hazırlarız. Çünkü üniversitenin esnafa çok büyük katkısı var. Birebir vatandaşa katkısı var. Hem kültürel yönden katkısı var. Fakat bizim için en önemlisi burada yüksekokulun açılması" diye konuştu.

200 kişilik kız yurdu bitiyor
İlçede yurt çalışması da olduğuna dikkati çeken Oral, “Şu anda Denizcilik Lisesi'nde 200 kişilik yurdumuz bitiyor. Kız yurdu olarak başladık. Lisenin durumuna göre karar verilecek. Orada atölyeler de yapılıyor. Orası iyi bir kampus olacak. Yeter ki ilçeye öğrenci gelsin” dedi.

Editör: TE Bilişim