Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, lise öğrencilerine matematiği sevdirmek ve öğretmek amacıyla önemli bir projeye imza attı. Yalova Belediyesi, Learnia işbirliği ile öğrencilere “YGS ve LYS için video izleyerek ders çalış, severek öğren” sloganıyla Matematik eğitim kartları dağıttı.
Aralık ayında Başkan Salman’ın rahatsızlığı nedeniyle ertelenen program bu hafta yapıldı. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, 17 Ocak Salı günü Yalova Lisesi, Yalova Necmettin Erbakan Sosyal Bilimler Lisesi, Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi ve Yalova Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrencilere matematik kartlarını dağıttı.  Başkan Salman, ilk olarak Yalova Lisesi’ni ziyaret etti. Okul Müdürü Hayati Yılmaz ve öğretmenler ile bir süre sohbet eden Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, 12. Sınıf öğrencilere matematik kartlarını dağıttı. Salman’ın ikinci durağı Necmettin Erbakan Sosyal Bilimler Lisesi oldu. Okul bahçesinde incelemeler yapan ve Müdür Orhan Başar ve öğretmenlerden bilgi alan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, sonra öğrencilere kartlarını dağıttı. Salman, daha sonra Şehit Osman Altınkuyu Anadolu Lisesi’ni de ziyaret ederek müdür yardımcısı Sedat Oymak ve öğretmenlerle sohbet etti. Öğrencilere kartları dağıtan Salman’ın son durağı Yalova Anadolu İmam Hatip Lisesi oldu. Okul Müdürü Mustafa Özkan tarafından karşılanan Salman, öğrencilerle birlikte öğle yemeği de yedi ve matematik kartlarını dağıttı.Matematik kartları lise düzeyinde Yalova Merkezde bulunan 15 lisedeki 7 bin 329 öğrenciye bu hafta sonuna kadar dağıtılacak.
Başkan Salman: Atatürk’ün dediği gibi çok çalışın
Matematik kartlarının dağıtım törenleri sırasında konuşan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, “Sizler bizim geleceğimizsiniz. Bu ülkeyi sizlere bırakacağız. Geleceğimiz olan siz çocuklarımızın yetişmesinde katkımız olsun istiyoruz. Farklı bir eğitim anlayışla çocuklarımıza matematiği sevdirmek ve öğretmek istiyoruz. Sömestr tatilini de fırsat bilerek bu kartları dağıtıyoruz. Bu yenilikçi eğitim anlayışla, ilimizden matematik şampiyonları çıksın istiyoruz. Çocuklarımızın bu kartları kullanması ve matematik alanında kendilerini geliştirmesi en büyük dileğimiz. Sizden tek bir isteğim var; kendinize hedef koyun ve hedefinize ulaşmak için Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi muhakkak çok çalışın” dedi.
İstediği zaman girip istediği hızda çalışabilecek
Yalova Belediyesi bu proje ile yeni bir öğrenme metodolojisi ile öğrencilerin matematiği daha iyi öğrenmesini hedefliyor. Türkiye’de ilk olan oyunlaştırılmış eğitim modülü ile öğrenciler kendilerini soru ve cevaplarla geliştirme fırsatı bulacak. Öğrenciler eğitim modülüne dağıtılan kartlardaki aksiyon koduyla, istediği kadar ve istediği zaman da girebilecek. Çalışma hızını kendileri ayarlayabilecek. Facebook üzerinden çalışan öğrenim portalına öğrenciler, akıllı telefon ve tabletten de girebilecek.

 

 

Editör: TE Bilişim