Yalova'da 2016/2017 Eğitim ve Öğretim yılı Öğretmen Yusuf Ziya İlkokulu'nda gerçekleştirilen açılış töreni ile resmen başladı. Yalova'da çalan ilk ders zili ile 40 bin 200 öğrenci ve 2 bin 400 öğrenci ders başı yaptı.
  2016/2017 Eğitim Öğretim Yılı dolayısıyla Öğretmen Yusuf Ziya İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen törene Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Ak Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, protokol mensupları, veliler, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Öğrenciler Yalova Valisi Tuğba Yılmaz'ı tören alanına girişinde çiçeklerle karşıladılar. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının  okunmasının ardından Öğretmen Yusuf Ziya İlkokulu Müdürü Özgür Özevin bir konuşma yaptı. Yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın heyecanı içerisinde olduklarını belirten Özevin, eğitimin en hayırlı hizmet olduğunu, insana hizmetin ise hizmetlerin en hayırlısı olduğuna dikkat çekti.
Yalova Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan'da yeni eğitim öğretim yılının açılışı dolayısıyla bir konuşma gerçekleştirdi. Turan, " Bu aziz vatanı, bir cuma sabahı  beyaz elbisesini kefen niyetine giyen sultan Alparslan önderliğinde 26 Ağustos 1071’de Malazgirt’te büyük bir zafer kazanarak  yurt edindik. Bu toprakları vatan edinip bir Cihan devleti kurduk, Sonra Ceddimiz  Dünya’ya adaletle  hükmetti;  asırlar sonra Birinci Cihan Harbinde birçok cephede savaştık Çanakkale’de adeta  destan yazdık.  Bugün de Devlet ve Millet olarak  zor bir dönemden geçiyoruz. Bu dönemde ülkemizde ve bölgede hesapları olan  Emperyalist Güçler ve onların içerdeki iş birlikçisi Fetullahçı Terör Örgütünün beyinleri  iğdiş edilmiş, adeta  Mankurtlaştırılmış , asker üniforması giymiş teröristleri tarafından 15 Temmuzda bu milletin, bu devletin  uçakları Gazi Meclisi, Cumhurbaşkanlığı Sarayını (külliyesini), Özel Harekat Daire Başkanlığını ve aziz vatanın güzide yerlerini alçakça bombalanmıştır. Vatansever insanlarımız tankların altında ezilmiş, silahlı helikopterlerden vatandaşlarımız taranmıştır.  246 Vatan evladı şehadet şerbetinin içmiş,  2791 kişi yaralanmıştır. Böylesine kara bir gecede Başkomutanımız Cumhurbaşkanımız  Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın emri ve önderliğinde hain kalkışma devlet ve millet tarafından bertaraf edilmiş, namlusunu halka çeviren tanklara selam durulmamıştır. Kökü ezelde ve dalları ebedde olan bir Milletin evlatları olduğunuzu hiçbir zaman unutmadan 'kimsenin olmadığı yerde ben varım' diyecek kadar cesur olacaksınız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün koyduğu Muasır Medeniyet seviyesinin üstüne çıkacak kadar çalışkan olacaksınız; yurduna, islâm âlemine ve bütün insanlığa numunelik teşkil edecek bir ahlakın timsali olacak kadar milli ve manevi değerleri yaşayacak ve yaşatacaksınız. Taklit etmeyen, taklit edilen; başkasının açtığı yoldan gitmeyen, kendi açtığı yoldan gidecek kadar şuur sahibi ve lider olacaksınız.

Öğretmenler hürriyet sevdalısı, mazinin hafızası, atinin kaynağıdır. Öğretmenler, Hoca Ahmet Yesevi’nin, Yunus´un, Mevlana’nın   hoşgörü ve sevgi ırmağından beslenen, Aşık Veysel gibi gönül gözü açık olan, Itri’nin nameleri ile terennüm eden bir nesil yetiştirmenin aşkı ve gayreti içinde olacaksınız. Bir ayağımız sabit kadem kendi kültür ve gönül coğrafyamızda olacak, bir ayağımız Dünyada olacak. Baş Öğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “.Öğretmenler!... Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette yetiştirmek sizin elinizdedir.”
Yeni bir güne, yeni bir eğitim öğretim yılına başlamanın heyecanı ve mutluluğu içindeyiz. Sizlerin evlatları bizlere emanettir. Devletimiz ve Hükümetimiz tüm hengameye rağmen  eğitim öğretime başlama noktasında gerekli tüm tedbirleri almış, Valilimiz ve diğer kurumlarımızın desteğinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okullarımız ve kurumlarımızla  sevgi, samimiyet ve disiplinle çalışmanın gayreti içinde öğrencilerimizin hem öğretim gayesiyle hem de eğitim ve iyi bir insan, iyi bir vatandaş olarak yetiştirme gayesiyle  çalışacağız. Bizim kültürümüzde ve medeniyet anlayışımızda 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' anlayışı vardır. Bu anlayış içerisinde bizlerden hizmet alan tüm paydaşlarımıza güler yüzle, tatlı dille hizmet vereceğiz, onların sorunlarını çözmek için çalışacağız, öğretmenlerimize ve personelimize güven telkin edip adil davranarak hep iletişim içerisinde olarak takım ruhunu ön planda tutacağız, kurumlarımızı bulundukları noktadan daha ileriye taşımanın gayreti içinde olacağız. Başarıyı artırmak ve iyi insan yetiştirmek için çevredeki maddi ve manevi kaynakları okullarımıza taşımanın gayreti içinde olacağız ve en önemlisi okul müdürleri, birer eğitim lideri olduğunu unutmayarak hem öğrencilerimize hem öğretmenlerimize yeni ufuklar açıp yeni hedefler göstermelidir" dedi.
Yalova Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan okulların yeni eğitim öğretim yılına hazır olduğunu da dile getirerek, "Bugün Yalova'da 165 okul ve bin 783 derslikte, 40 bin 200 öğrenci ve 2 bin 400 öğretmen ders başı yapıyor. Biz 3 yıllık strateji planımızı yaptık. Bu planlama çerçevesinde hedefimiz Yalova'yı Türkiye'de ilk 3 sıraya getirmektir" dedi.
Törende Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi de Kafkas Yöresine ait halk oyunları gösterisi gerçekleştirdiler. Okulda yapılan Z-Kütüphane ve okulun diğer ihtiyaçlarının karşılanmasında maddi katkı sağlayan İsmet Akar ve Muzaffer Turna'ya da Yalova Valisi Tuğba Yılmaz ve Ak Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Plaket töreninin ardından öğrencilerle birlikte Z-Kütüphanenin açılış kurdelesini kesen Vali Yılmaz ve beraberindekiler kütüphaneyi gezerek okul yetkililerinden bilgiler aldılar.


Editör: TE Bilişim