Yalova Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi Külliyesi yapım protokolü ihaleyi kazanan MGF İnşaat Turizm A.Ş ile Yalova İl Özel İdaresi arasında imzalandı. 30 milyon TL'ye mal olacak külliye 650 işgününde tamamlanacak.
Arboretum Arazisi içerisinde yer alan 20 bin metre kare alan üzerinde 25 bin metrekare kapalı alanda inşa edilecek olan Yalova Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi Külliyesi yapım protokolü, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selim Karahan'ın makamında gerçekleşen törenle imzalandı. Protokol törenine İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selim Karahan ve üstlenici firma olan MGF İnşaat Turizm A.Ş'nin yönetim kurulu başkanı Gökhan Küçük  de katıldılar. Burada bina hakkında bilgiler veren Küçük, "1. kısım Yalova Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi Külliyesi A Blok yapımı ihalesinin protokolünü imzalıyoruz. Ülkemize ve ilimize hayırlı uğurlu olsun. 20 bin metre kare kapalı alanda, 25 bin metre kare kapalı alan olarak yapılacak olan külliye 30 milyon TL'ye mal olacak. Protokol gereğince çalışmanın 650 iş günü içerisinde tamamlanması gerekiyor. Önümüzdeki günlerde de temel atma töreni gerçekleşecek" dedi.
İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel ise, "Bu külliyenin yapımında başından beri Yalova Valiliğimizin çok büyük katkıları var. Yalova Valimiz Tuğba Yılmaz'da göreve geldiği günden beri bizim en büyük destekçimiz. Bu konuyu ciddi şekilde destekledi ve takip ederek bugünlere kadar gelmesini sağladı. Sayın vekişlimiz Fikri Demirel ise Ankara ayağında bizim destekçimizdi. Ben bu nedenle Ensar Vakfı yetkililerine, Yalova Valisi Tuğba Yılmaz ve AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel'e de çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Ardından çalışmaların başlamasına imkan tanıyan protokol imzalandı. İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel ise yüklenici firmanın yönetim kurulu başkanı olan Gökhan Küçük'ü tebrik ederek çalışmaların belirlenen süre içerisinde tamamlanmasını istedi.

 

Editör: TE Bilişim