Gerçekleştirilen programa, Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Derya Gürsoy, Yalova Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Fikret Yüksel, Yalova İŞKUR Yöneticileri ve Üniversite öğrencileri katıldı.

Üniversite öğrencilerinin yoğun katılımı olan etkinlik hakkında bilgi veren Yalova Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Erhan Dede; Kariyer sürecinin uzun ve meşakkatli bir yol olduğunu, bunun için gayret göstermek gerektiğini belirterek İŞKUR olarak öğrencilerin her zaman yanında olduklarını ifade etti.

Öğrencilerin kariyer planlamalarına yön vermek ve iş arama sürecinde doğru bilinen yanlışların vurgulandığı Kariyer Günü Etkinliklerinin Birinci Oturumu kapsamında;

İŞKUR’un üniversite öğrencilerine ve mezunlarına yönelik hizmetlerini tanıtıcı video gösterimi ve bilgilendirme sunumu,  CV Hazırlama ve Mülakat sürecine yönelik senaryo bazlı canlandırmalarla yönlendirme uygulamaları ve iş hayatına yönelik interaktif bilgilendirici canlandırmalar gerçekleştirildi.

2. Oturum kapsamında ise; işe alım ve iş arayanlara yönelik beklentiler konusunda Doğru bilinen yanlışlar konulu panel oturumu gerçekleştirildi. Bu kapsamda; BTA firmasını temsilen insan kaynakları uzmanı Erdal Aydın ve DOWAKSA insan kaynakları uzmanı Dilara Gönültaş konuşmacı olarak katıldı.

Etkinliğe katılan Panelistler öğrencilere kendi hayatlarından kesitler sunarak, kariyer planlaması yapma aşamasında olan öğrenci ve genç katılımcılara tecrübeleri ile izlemeleri gereken yol ve yöntemler hakkında sunumlar yaparak, onlara tavsiye ve telkinlerde bulundular.

Soru-cevap bölümüyle tamamlanan Etkinlikten, hayatlarına yön verecek bir şeyler öğrenmenin mutluluğu ile ayrılan katılımcılar, programı düzenleyen Yalova Çalışma ve İl Kurumu İl Müdürlüğü’ne teşekkürlerini ve memnuniyetlerini ifade ederek, çok faydalı bir gün geçirdiklerini belirttiler.

Editör: TE Bilişim