Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi  İslam Araştırmaları Merkezi Çalıştayına  ev sahipliği yaptı. Yalova Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanlığı tarafından Yalova Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda üniversite bünyesinde kurulması düşünülen İslam Araştırmaları Merkezini  tartışmak üzere bir çalıştay gerçekleştirildi.
Çalıştay İslami İlimler Fakültesi Dekan Vekili  Prof. Dr. Bilal Gökkır’ın açış konuşması ile başladı. Çalıştaya YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hatipoğlu, Yalova Üniversitesi Rektör Vekili  Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım, Rektör Yardımcıları, İslami İlimler Fakültesi Öğretim Elemanları ve Yüksek Lisans, Doktora öğrencileri katıldı.
Programda İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Necmettin Gökkır, ‘İslam Araştırmalarında Proje Merkezli Çalışmanın Önemi ve Yöntemleri’ konulu bir sunum gerçekleştirdi. Ardından YÖK Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hatipoğlu, İslami araştırmalar alanında Türkiye’deki son gelişmeler ve bu konuda hazırlanacak projelerde dikkat edilmesi gereken hususlarda önemli bilgiler verdi.  İkinci oturumda da Dr. Orhan Musahanov, ‘İslam Tasavvufu’nda Çağdaş Sorunlar ve Çözümüne Yönelik Çalışmalar’ isimli tebliğini sundu. Yapılan sunumun ardından tebliğin müzakeresi gerçekleştirildi. Katılımcıların ele alınan hususlarla ilgili değerlendirmelerini sunmalarının ardından  çalıştay sona erdi.

Editör: TE Bilişim