Yalova Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nü kazanarak Yalova’ya yeni gelen öğrencilerin kenti daha yakından tanımalarını sağlamak amacıyla 10 Aralık tarihinde bir gezi düzenlendi. Geziye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Selami Özcan, İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Barış Kocaarslan, İşletme ve Ekonomi (MEC) Öğrenci Topluluğu temsilcileri ve İşletme bölümü 1. sınıf öğrencileri katıldı.

Gezide, Yalova’nın tarihi değerinden ilk olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünyaya çevreci duruş mesajı verdiği Yürüyen Köşk tanıtıldı. Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Köşk’ün tarihi önemi ve Cumhuriyet tarihi süresince misafir ettiği devlet adamları hakkında öğrencilere bilgi verdi. Daha sonra yüzde 60’ı orman olan Yalova’nın doğal güzelliklerini tanıtım amacıyla Kent Ormanı ziyareti yapıldı. Böylece, öğrenciler Yalova’nın yeşil ve doğal dokusunu daha yakından görme imkanı buldu.

Geziye katılan öğrencilerden Esra Sağlık ve Candaş Erdoğan duygularını şu şekilde, “Yürüyen Köşk ve Kent Ormanı gezisine katıldığımız çok mutluyuz. Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ve Prof. Dr. Selami Özcan hocalarımızın geziye katılmaları bizleri onurlandırdı ve mutlu etti. Ayrıca İşletme ve Ekonomi Kulübü yöneticilerinin bizlerle olması da kendimizi önemli hissettirdi. Gezi bilgilendirici, eğlenceli ve keyifliydi. Arkadaşlarımızla kaynaştık ve pek çok fotoğraf çektik. Geziye katılamayan arkadaşların çok şeyler kaybettiklerini düşünüyoruz. Üniversiteye aidiyetimizi güçlendirecek bu tür gezilerin ve bilimsel toplantıların devamını istiyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyor ve saygılarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim