Yalova Kent Konseyi Eğitim Komisyonu, uzunca bir çalışma döneminin ardından hazırladığı kentin eğitim hayatına ilişkin sorunlar, görüşler ve çözüm önerilerinin yer aldığı ‘Kent Konseyi Eğitim Raporu’nu yarın düzenlenecek programda açıklayacak.
Yalova Kent Konseyi Eğitim Komisyon Başkanı Şemsettin Gürtekin’in Yalova Belediye Meclis Salonu’nda Genel Kurula yapacağı sunumun ardından rapor, Yalova Belediye Meclisi’ne sunulacak.Yalova Kent Konseyi Eğitim Raporu’nun  uzun bir çalışmadan sonra tamamlandığını belirten Eğitim Komisyon Başkanı Gürtekin, “Bu çalışmamızda Yalova ilimizde görev yapan, yapmış olan idareci ve öğretmen arkadaşlarımızdan destek aldık. Mesleklerinde Yalova ilimize hizmet etmiş bu değerli öğretmen arkadaşlarımızla; spor, sanat, mesleki eğitim, temel eğitim ve liselerimizin problemleri ve çözüm önerileri üzerine görüş alışverişinde bulunduktan sonra raporumuzu tamamladık. Yalova Kent Konseyi Yürütme Kurulunda iki kere rapor üzerinde görüştükten sonra Genel Kurula ve akabinde Yalova Belediye Meclisine raporumuzu sunacağız. Genel Kurula sunumumuz 20 Ekim 2015 Salı günü saat 16.30 da Yalova Belediyesi Meclis Salonumuzda olacaktır. Genel Kurul üyelerimizle birlikte herkesi bu raporun sunumuna bekliyoruz. Sizlerin de düşünceleri, önerileri bizler için çok önemli” dedi.
Eğitim Raporu’nda yer alan konu başlıkları ile ilgili olarak da bilgi veren Gürtekin, “Raporumuzda Yalova’nın eğitim hayatına ilişkin olarak; ‘Sosyal Bilimler Lisesi’ne çok mu ihtiyacımız vardır? Neden Anadolu Lisesi olarak devam ettirilmedi?, Yalova’da iki binin üzerinde lisanslı sporcu varken, Spor Lisemiz neden yok?, Sanatsız kalan bir toplum ne yapabilir?, Okullarımızda çeteleşmelerin, kötü alışkanlıkların önüne geçmek için; Eğitim Şart, Spor Şart, Sanat Şart…Yüksek Lisans ve Doktora yapan öğrencilerimizin envanteri neden yapılmaz?, Yıllardır mezun ettiğimiz öğrencilerimiz şimdilerde çok güzel hizmetler veriyorlar, nerede olduklarından haberimiz var mı?, İletişim Meslek Lisesi ne zaman prefabrik yapıdan kurtulacak?, Yalova Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde bulunan okullarımızın neden spor salonları yok?, Mesleki ve Teknik Eğitime neden yeterli destek verilmiyor?, Deprem yıllarında bile üniversite sınavlarında ilk beşte yer alırken şimdi neden yokuz?, Yalova’da eğitim kampüsleri neden yok? gibi konu başlıkları raporumuzda yer alıyor” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim