Yalova'nın Armutlu ilçesi Dursun Dumangöz Ortaokulu'nda düzenlenen "Kitaplarla Büyüyoruz Projesi" kapsamında en çok kitap okuyan öğrenciler ödül aldılar. Öğrencilere ödüllerini Armutlu Kaymakamı  Uğur Sezer ve Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan verdi.
Armutlu ilçesinde çocukların kitap okumaya teşvik edilmesi için gerçekleştirilen "Kitaplarla Büyüyoruz Projesi"nin ödülleri gerçekleştirilen törenle dağıtıldı. Armutlu ilçesi Dursun Dumangöz Ortaokulu tarafından gerçekleştirilen projede en fazla kitap okuyan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Törene Armutlu kaymakamı Uğur Sezer, Belediye Başkanı Mehmet Birkan, Armutlu ilçe Jandarma Komutanı üsteğmen Can Tuğral,  İlçe Emniyet Amiri Alpaslan Yeşilay, Armutlu Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Derya Güray,  Armutlu İlçe Milli Eğitim Müdür Ömer Faruk Durun, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Ramazan Okçi ve Bülent Akmeşe ile veli ve öğrenciler katıldı. Törende, "Kitaplarla Büyüyoruz Projesi" hakkında bilgiler veren Dursun Dumangöz Ortaokulu Müdürü Mehmet Tatar, " Okulumuzda kitap okuma etkinlikleri düzenleyerek okuyan, okuduğunu anlayan, gelecek kuşaklar için okumayı bir yaşam kültürü haline getiren sorgulayan eleştiren doğru kararlar verebilen bir okul modeli oluşturmayı hedeflemekteyiz. Öğrencilerimiz aracığıyla velilerimizi  de etkileyerek, geleceğin okuyan nesilleri olan bir toplum yapısı okulumuzdan başlayarak kazandırdığımız okuma alışkanlıkları ile gerçekleştirilecektir. Öğrencilerimiz, okul yönetimi, öğretmen ve çalışanlarınca alınan karara göre okul çıkışında okulda kalarak 20 dakika okuma etkinlikleri gerçekleştirmektedirler. Okul kütüphanelerinden alınacak kitaplar veya okuma p uygun belirlenmiş kitaplardan, bireysel olarak her öğrencinin okuma kültürü ve alışkanlığı kazanmaları sağlanacaktır" dedi.
Ardından en çok kitap okuyan öğrencilerin ödüllerini Armutlu Kaymakamı  Uğur Sezer ve Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan birlikte verdiler.

 

Editör: TE Bilişim