Kızılay İstanbul Şubesi tarafından hayata geçirilen, "81 İl'e 81 Kızılay Anaokulu" Projesi kapsamında Altınova ilçesinde yapılacak olan 3 derslikli Anaokulu'nun protokolü imzalandı. Anaokulu Ay Yıldızlı Mimarisi ile dikkat çekiyor.
Kızılay gençlerin eğitimi adına da önemli adımlar atıyor. Bu kapsamda  Kızılay İstanbul Şubesi tarafından hayata geçirilen, "81 İl'e 81 Kızılay Anaokulu" Projesi kapsamında Altınova ilçesinde 3 derslikli bir anaokulu inşa edilecek. Anaokulunun yapım protokolü ise Yalova Valiliğinde gerçekleştirildi. Protokol metnine Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, Kızılay İstanbul Şubesi adına hayırsever Prof.Dr. Aydın Gülan ve Yalova Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun imza koydular.  Kızılay adına anaokulunun tüm masraflarını karşılayacak olan hayırsever vatandaş Prof.Dr. Aydın Gülan'a teşekkür eden Yalova Valisi Tuğba Yılmaz, çocuklarımızın eğitimine yapılan hizmetin, hizmetlerin en kutsalı olduğunu dile getirdi.

81 il 81 Anaokulu
Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığı’nın başlattığı yenilikçi projelerden birİ olan “81 İl 81 Anaokulu Projesi”, Tüm ülke çapında bir eğitim ve eğitim kurumu inşası projesidir. 81 ilde 81 anaokulu yapım projesini içermektedir. Kızılay için en önemli misyonlardan biri eğitimdir ve projeye de bu perspektif  ile başlanmıştır. Kurumumuzca, okulöncesi eğitim, tüm eğitim ve öğretim hayatının temelinin atıldığı bir dönem olması nedeni ile geleceğe ve gelecek nesillere yapılmış vizyoner bir yatırım olarak değerlendirilmektedir.
81 ilde yapılacak anaokulları ay yıldız mimariyle tasarlanacak
81 ilde yapılacak olan anaokulları Türk bayrağının simgeleri olan ay ve yıldızı esas alan mimari bir yapıda inşa edilecek. 350 metrekare kapalı, 110 metrekare açık alana kurulacak olan Türk Kızılayı Anaokullarında çocukların gelişimi için tüm eğitimi ve oyun birimleri tam kapasiteye sahip olacak.

Editör: TE Bilişim