Osmanlı´nın Irak cephesinde İngiliz kuvvetlerini yenilgiye uğrattığı Kut´ül Amare Zaferi´nin 102. yıl dönümü dolayısıyla Şehit Sercan Yazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda bir program gerçekleştirildi.  Programa, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, kurum müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Şehit Sercan Yazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Fatih Olğun´un açılış konuşmasıyla başlayan programda, okul öğrencileri tarafından hazırlanan tiyatro gösterisi sahnelendi. Ardından Kut´ül Amare Zaferi dolayısıyla düzenlenen resim ve kompozisyon yarışmasında derece giren öğrencilere ödülleri verildi.

Ortaokullar arası resim yarışmasında 1.liği 75. Yıl Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencisi Naz Begüm Mutlu, 2.liği 75. Yıl Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencisi Yeliz Kaba ve 3.lüğü ise Kardelen Ortaokulu öğrencisi Öykü Akyazan kazandı. 

Liselerarası kompozisyon yarışmasının 1.liğini ise Şehit Zeynep Sağır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Sena Çelik kazandı. Yarışmada 2. Şehit Zeynep Sağır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Semanur Karademir ve 3. İse Yalova Anadolu Lisesi öğrencisi Selma Genç oldu.
Programa katılan protokol üyeleri yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini dağıttılar. Öğrencilere gram altın hediye edildi.

Editör: TE Bilişim