Yalova Belediyesi Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde düzenlenen 50.Kütüphane Haftası etkinliklerinde 2013 yılında İl Halk Kütüphanesi’nden en çok kitap okuyan üç isimden birisi olan gazetemiz yazarı Lemi Neyim de ödüllendirildi.

Kütüphane Haftası etkinliği İl Halk Kütüphanesi Müdürü Gülfem Öztin’in açılış konuşması ile başladı.Öztin “Hayat Boyu Kütüphaneler’ ana teması ile bu yıl 50.’sini kutladığımız Kütüphane Haftası’nın ülkemize ve meslektaşlarımıza yararlı olmasını diliyorum.Yaşadığımız çağda insanlık büyük bir değişim ve dönüşümle yüz yüzedir.Bu büyük dönüşümün adı bilgi çağıdır.Bilgi çağını yakalamak ve onun dünyasına girmek için yaşam boyu eğitim şarttır.Bilim ve teknolojideki ilerleme öyle bir hızla gerçekleşmektedir ki kişinin yalnızca okulda öğrenimini tamamlaması mümkün değildir.Yaşam boyu öğrenmeyi ilke edinen bireyler, gereksinim duyduğu anda ve nitelikte bilgiyi elde edebilen bu bilgiyi sorun çözmede kullanabilen kişilerdir.Böyle bir ortamda hizmet veren kütüphaneler, bireylerin eğitimde ve sonrasında bilgilerini güncellemede yardımcı kuruluşlar olarak çıkmaktadır.Yaşam boyu öğrenme, bağımsız karar verebilme ve kültürel gelişimin gerçekleşmesinde toplum için başlıca kuruluşlar olan Halk Kütüphaneleri kişiler arasında dil, din, yaş, cins ırk, milliyet eğitim, kültür politik görüş farkı gözetmeden bilgi veren kurumlardır.Bireylerin ve dolayısıyla toplumların gelişmesini destekleyen kitap ve kütüphaneleri halk kütüphanelerini yaşamımıza sokmamız ve bu kütüphanelerin kapılarının her zaman sizin için açık olduğunu unutmamanızı diliyorum” dedi.

Ardından Yalova İl Halk Kütüphanesi’nden geçtiğimiz yıl en çok kitap alan okurlardan aynı zamanda gazetemiz yazarı da olan Lemi Neyim, Semanur Gür ve Doğa Karaman’a ödülleri takdim edildi. Gazetemiz köşe yazarı Lemi Neyim’e ödülünü takdim eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Ulusoy, “ Yalova emekli kenti olarak bilinirdi.Ancak bu eskidendi, artık Yalova’da genç nüfus da oldukça fazla. Gençlerin yerine sizin gibi yaşlı demeyeceğim olgun yaşta bir okurun en çok kitap okuyanlar arasında yer alması gençlere örnek olmanız bakımından anlamlı” diye konuştu. Lemi Neyim de gençlere hitap ederek, kitap okumanın bir alışkanlık olduğunu ve günümüzde gelişen teknolojiye kitap okuma alışkanlığının yenik düşmemesi için çaba sarf etmek gerektiğini kaydetti. Neyim, “Kitaptaki selüloz kokusunu bir kere içine çeken bir daha kitaptan kolay kolay vazgeçemiyor. Bu durum sürekli oldukça da alışkanlık halini alıyor.Teknolojiye karşı durmak tabi ki söz konusu değil, ancak bir elinizde tablet varsa, öbür elinizde de kitap olsun” diyerek gençlerin kitap okuma alışkanlığını mutlaka kazanmaları gerektiğine dikkati çekti.

İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından düzenlenen 50.Kütüphane Haftası etkinliği  yazar Göksel Bekmezci’nin söyleşisi ve kitaplarını imzalaması ile sona erdi.Etkinliğe katılan tüm katılımcı ve öğrencilere yazar Göksel Bekmezci’nin Eski Cesetler adlı kitabı hediye edildi.

Editör: TE Bilişim