Bakanlığımızca uygulanan "Lider Çocuk Tarım Kampı'' faaliyetleri kapsamında Yalova Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından  3 gün boyunca kampa alınarak değişik etkinlikler gerçekleştirilen 75. Yıl Ziya Gökalp İlkokulundan 30 öğrenciye Katılım Belgeleri ve hediyeleri törenle verildi.
75. Yıl Ziya Gökalp İlkokulunda yapılan törene Yalova Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Suat Parıldar, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Tosun, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Yılmaz, Yalova Gıda, Tarım ve Hayvancılık Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü İrfan Sakinci, Okul Müdürü Muharrem Özdemir ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Belge töreninden önce öğrencilerle 3 gün boyunca kampta gerçekleştirilen etkinliklerin yer aldığı video gösterildi. Öğrenciler videoyu ilgiyle izledi.
Yalova Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Suat Parıldar törende yaptığı konuşmada Yalova'da kamp uygulamasına katılan öğrencilere sürdürülebilir çevre içerisinde doğal güzellikler ve sağlıklı tarımsal üretim konusunda farkındalık yaratmak, geleneksel kültür ve sanatı yaşatmak, kırsal  yaşama ait bilgi ve deneyim alışverişinin yeni nesillere aktarılması ve kırsal yörelerin kalkınmasını sağlamak amacıyla kırsal turizm kapsamında eko tarım turizmi, çiftlik turizmi ve köy turizmi konularında bilgiler vererek birlikte çok güzel zaman geçirdiklerini ifade etti ve  öğrencilerin kampta öğrendiklerini arkadaşlarına da anlatmalarını istedi.
Konuşmanın ardından, Yalova Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Suat Parıldar, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Tosun ile Yalova Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali kampa katılan öğrencilere Katılım Belgeleri ve hediyelerini takdim ettiler.

 

Editör: TE Bilişim