Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan "Lider Çocuk Tarım Kampı'' faaliyetleri kapsamında Yalova Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce 9-11 Mayıs tarihleri arasında 3 gün boyunca kampa alınarak değişik etkinlikler gerçekleştirilen Çınarcık İlçesi Koruköy Beldesi Gülkent İlkokulundan 45 öğrenciye Katılım Belgeleri ve hediyeleri törenle verildi.

Gülkent ilkokulu konferans salonunda yapılan törene Gıda, Tarım ve Hayvancılık Yalova İl Müdürü Suat Parıldar, Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun,  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Yalova İl Müdür Yardımcısı İrfan Sakinci,  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Çınarcık İlçe Müdürü Hakan Demirhan, Çınarcık İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Karadağ, Gülkent İlkokulu Müdürü Nedim Karabacak ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Belge töreninden önce öğrencilerle 3 gün boyunca kampta gerçekleştirilen etkinliklerin yer aldığı video gösterildi. Öğrenciler videoyu ilgiyle izledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Yalova İl Müdürü Suat Parıldar törende yaptığı konuşmada kendilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığını kazandırmak, tarımla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği ve bu yılın teması olan Beslenme ve Biyolojik Çeşitlilik Projesi kapsamında "Yenilebilir Yabani Bitki Türleri"  konularında bilgiler vererek birlikte çok güzel zaman geçirdiklerini ifade etti ve öğrencilerin kampta öğrendiklerini arkadaşlarına da anlatmalarını istedi.

Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ise yaptığı konuşmada görebildiği kadarıyla öğrencilerin kamp süresince oldukça eğlendiklerini ve tarımla ilgili bir çok bilgiyi öğrendiklerini, son zamanlarda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile öğrencileri bilinçlendirmek amacıyla bir çok protokol imzaladıklarını ve bu kampın gerçekleşmesinde emeği olan herkese teşekkürlerini ifade etti.

Konuşmaların ardından protokol tarafından kampa katılan öğrencilere katılım belgeleri, 3 günlük kamp süresince çekilen fotoğraf ve görüntülerin yer aldığı CD’ler ve sırt çantaları verildi.

Editör: TE Bilişim