TEOG 1'inci dönem sınavları bugün ve yarın (23-24 Kasım), Yalova il merkezi ve ilçelerde ki okullarda yapılacak. Sınava il genelindeki 8. sınıf öğrencisi 3 bin 57 kişi girecek. Milli Eğitim yetkilileri bugün ve yarın okul çevrelerinde araçların korna çalmamalarını bunun öğrencileri olumsuz etkileyeceği konusunda sürücülere uyarılarda bulundular.
3 bin 57 öğrencinin katılacağı sınavlar, saat 09.00, 10.10 ve 11.20'de başlayacak. Teneffüs araları 30 dakika olacak. Sınav, tüm okullarda eş zamanlı yapılacak. Öğrenciler, 23 Kasım Çarşamba günü yapılacak birinci oturumda, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, 24 Kasım Perşembe günkü ikinci oturumda ise fen ve teknoloji, TC inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava girecek. Her ders için, dört seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluşan 20 soruluk A, B, C, D kitapçıkları kullanılacak ve her bir ders yazılısının süresi 40 dakika olacak. Öğrenciler, olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında belirlenen sınıflarda sınava alınacak. Öğrenciler, bilgisayar özelliği bulunan her türlü cihaz ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz veya radyo gibi iletişim araçlarıyla sınava alınmayacak. Bunları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı, ihlal gerekçesiyle salondaki görevlilerce hazırlanan tutanakla geçersiz sayılacak. TEOG sınavına giremeyen ve geçerli mazeretini belgelendirenler öğrenciler, 17-18 Aralık 2016 mazeret sınavlarına girebilecek. TEOG 2'nci dönem sınavları ise 26-27 Nisan 2017 tarihlerinde yapılacak.
Yalova merkezinde bin 845 öğrenci, Altınova'da 298, Armutlu'da 95, Çınarcık'da 287, Çiftlikköy'de 499 ve Termal'de 33 öğrenci TEOG sınavı için ter dökecek.
Korna olumsuz etkiliyor
Konuyla ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise bir açıklama yaparak sürücüleri uyardı. Sınavların yapılacağı 09:00 / 11:20 saatleri arasında okul çevrelerinde korna çalınmamasını isteyen Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, "Çocuklarımız açısından büyük önemi olan bu sınavda öğrencilerin konsantrasyonlarını kaybetmemeleri, dikkatlerinin dağılmaması çok önemli. Yüksek sesler ve özellikle araç kornaları çocukları olumsuz etkileyeceğinden sürücülerin bu saatler arasında korna çalmamalarını istiyoruz" denildi.
Emniyet tedbir aldı
Diğer yandan Yalova Emniyet Müdürlüğü de bazı okulların önlerindeki cadde ve sokakları sınav süresince trafiğe kapatacak. Kapatılması mümkün olmayan cadde ve sokaklarda ise araçların korna çalmaması için tedbirler alındı. Bu tedbirlere rağmen korna çalan sürücülere ise cezai işlem uygulanacak. 

Editör: TE Bilişim